Arjantin’de yüzbinler kadın cinayetlerine karşı sokağa indi

Arjantin’de sayıları yüzlerle ifade edilen kadın cinayetlerine karşı yüz binlerce kişi sokaklara indi. Gösterilere Devlet Başkanı Cristina Kirchner ve futbolcu Lionel Messi de destek verdi.

Arjantin’de sayıları yüzlerle ifade edilen kadın cinayetlerine karşı yüz binlerce kişi sokaklara indi. Gösterilere Devlet Başkanı Cristina Kirchner ve tanınmış futbolcu Lionel Messi de destek verirken, diğer Latin Amerika ülkelerinde de binlerce kişi ayaktaydı.

Son günlerde sayıları artan kadın cinayetlerine karşı başkent Buenos Aires ve diğer birçok kentteki gösterilere katılım yüz binlerle ifade ediliyor. Gösterilere katılanların çoğunluğunu kadınlar oluştururken, cinayetlere karşı sloganlar atıldı.

Protestoların Arjantin dışında Meksika ve Şili gibi kadın cinayetlerinin yoğun olduğu ülkelerde de yapıldığı bildiriliyor. Arjantin’deki gösterilere kadın Devlet Başkanı Cristina Kirchner ile futbolcu Lionel Messi de destek verdi.

Arjantin’de işlenen kadın cinayetlerine ilişkin kesin veriler bulunmuyor. Ancak Casa del Encuentro adlı sivil toplum kuruluşunun verdiği bilgilere göre, 2014 yılında 277 kadın cinayete kurban gitti.

Arjantin basınında yer alan bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde bir anaokulu öğretmeni eski eşi tarafından boğazı kesilerek katledildi. Yine, 14 yaşındaki bir kız çocuğu da, eski erkek arkadaşı tarafından bıçakla öldürülerek evinin bahçesine gömüldü.

Kadın cinayetlerinin Meksika, Brezilya ve Kolombiya ile Orta Amerika ülkelerinde de yoğun olduğu biliniyor.