Avesta Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin açılışı yapıldı

İsveç’in orta kesimlerindeki Dalarna Bölgesi’nde yer alan Avesta ilinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi açıldı.

İsveç’in orta kesimlerindeki Dalarna Bölgesi’nde yer alan Avesta ilinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi açıldı.

Sosyal Demokrat İşçi Partili Belediye Başkanı Lars İsacsson’un Kürdistanlı ilkokul öğrencisi Ali ile birlikte kırmızı kurdeleyi kestikleri açılış töreninde, Avesta’da yaşayan Kürdistanlıların yanı sıra Borlänge, Gävle ve Söderhamn illerinde kurulu Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinin bazı yöneticileri de hazır bulundu.

Belediye Başkanı İsacsson, kurdeleyi kesmesinden hemen sonra yaptığı konuşmada, Avesta’da yaşayan Kürtlerin topluma en iyi entegre olan göçmen grubunun başında gediklerini belirtti.

“Uzun yıllardan beri ilimizde Kürtler yaşıyor. Okullara gittiler. Topluma entegre odular. Eskiden kaç tane restoranları olduğunu konuşuyorlardı. Şimdi kaç çocuklarının yüksekokul ve üniversiteye gittiklerinden söz ediyorlar. Yeni gelen ilticacılara yol gösteriyorlar” dedi.

Yeni kurulan Demokratik Kürt Toplum Merkezi bünyesinde ilde çalışma yürüten Yeşilay Derneği NBV ile işbirliğiyle müzik, Kürtçe dil, yemek yapma ve folkor kursları düzenleneceği belirtiliyor.

Daha evvel yapılan kongrede Avesta Demokratik Kültür Toplum Merkezi Eşbaşkanlıklarına seçilen Kader Uflaz ve Süleyman Göçmen ile geçtğimiz hafta sonu yapılan kongrede İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin Eşbaşkanlığına getirilen Veli Tosun da, yaptıkları konuşmalarda Rojava devrimi ve Mahabat’ta ayaklanan Kürt halkı dayanışmanın önemine vurgu yaptılar.

Tosun, Haziran ayında Türkiye ve Kürdistan’da yapılacak olan seçimlerin barış süreci ve Kürtlerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, tüm Kürdistanlılara 31 Mayıs günü İsveç’te yapılacak seçimlere katılmaları ve oylarını HDP’ye vermeleri çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından evde pişirdikleri yemeklerini birlikte yiyen Kürdistanlar Kürt müziği eşliğinde halaya durdular.