'Avrupa kurumları Öcalan için çıkardığımız sesi duymak zorunda!'

Fransa’nın Strasbourg kentinde AK önündeki 'Öcalan’a Özgürlük Nöbeti'ni Paris’ten gelen TJK-E üyesi kadınlar devraldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde AK önündeki  'Öcalan’a Özgürlük Nöbeti'ni  Paris’ten gelen TJK-E üyesi kadınlar  devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutsakların özgürlüğü için, 25 Haziran 2012'de başlayan, Avrupa Konseyi (AK) önündeki ‘Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ soğuk hava şartlarına rağmen 1244 gündür sürüyor. 179’uncu  haftasına giren  Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni  Paris’ten gelen Valentina Anter, Eda Taşdemir, Halime Adet, Aysel Ayık ve Zeynep Yirik adlı Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi kadınlar sürdürüyor.

Ayrıca, Strasbourg’ta her gün onlarca kişi ile birebir diyalog kurularak, Öcalan’ın barış çabaları hakkında bilgi veriliyor. Nöbet eylemindeki grup üyeleri, Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğü, Kürdistan’daki katliam ve soykırımlara dikkat çekiyorlar.

'HER YERDE ALANLARA ÇIKALIM, SEFERBERLİK İLAN EDELİM'

Grup adına yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Öcalan 17 yıldır hukukdışı bir şekilde Türkiye zindanlarında tutulmaktadır. Şu an çevremizde CPT, AİHM, AK ve AP gibi Avrupa'nın merkezi kurumları bulunmakta ve bu kurumlar 4 yıldır sürdürdüğümüz bu eylemdeki sesimizi duymak zorundalar. Başkan Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür, biz kadınlar olarak bu konuda kararlıyız. Bugün Kürdistan’ın her şehrinde savaş var, Kürtler kendi öz kimlikleriyle yaşam mücadelesi verirken nedense dünya bunları görmüyor, işitmiyor ama biz kadın hareketi olarak bu konuda çok ısrarlıyız. İlle de Başkan Apo özgür olacak, çünkü o özgürleşmeden hiçbir şeyin mümkün olamayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple özellikle kadınlar ve gençler başta olmak üzere yaşadığımız her yerde alanlara çıkarak sesimizi duyurma, seferberlik ilan etme, bu şekilde mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuyoruz."

EN UZUN SOLUKLU EYLEM

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi tarafından ‘Öcalan’a özgürlük, Kürt halkına siyasi statü’ talebiyle başlatılan eylem, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların süresiz ve aralıksız olarak gerçekleştirdikleri en uzun soluklu eylem olma özelliğine sahip. Nöbete şimdiye kadar yüzlerce kişi katıldı. Avrupa kamuoyunda Kürt sorunu ve Öcalan’ın özgürlüğü konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla eylemin amaçlarına ilişkin yüz binlerce bildiri ve broşür dağıtıldı.
 

...