‘Bana annemi verin yeter’

Ağır kalp hastası olmasına rağmen hala serbest bırakılmayan hasta tutsak Fatma Tokmak, Bakırköy Devlet Hastanesi’nde geçirdiği anjiyonun ardından yeniden Bakırköy Cezaevi’ne gönderildi.

Ağır kalp hastası olmasına rağmen hala serbest bırakılmayan hasta tutsak Fatma Tokmak, Bakırköy Devlet Hastanesi’nde geçirdiği anjiyonun ardından yeniden Bakırköy Cezaevi’ne gönderildi. Tokmak ikinci bir ameliyat olmayı beklerken, ANF’ye konuşan oğlu Azad Tokmak, hastanede yaşanan iki günlük eziyeti anlattı. Herkesin seçimlere odaklandığı bugünlerde Azad, “Bana annemi verin yeter” dedi.

‘YA KELEPÇE YA JANDARMA’

Hasta tutsak Fatma Tokmak ve oğlu Azad Tokmak’ın çilesi bitmiyor. Azad, annesine kavuşmak için yıllarca bekledikten sonra, onunla sadece bir gece hasret giderebildi. Bu da bir hastane odasında ve jandarmaların gölgesinde oldu. Konuştuğumuz Azad, 4 kalp kapakçısı iflas ettiği için annesinin Çarşamba günü anjiyo olduğu Bakırköy Devlet Hastanesi’nde tam bir zulüm yaşadıklarını aktardı. Hastanenin içinde ve dışında adeta OHAL ilan eden askerlerin, büyük zorluklar çıkarttıklarını belirten Azad, “Ameliyat sonrası annemi yatağa kelepçelemek istediler. Tepki gösterdiğimizde ‘Ya kelepçe ya jandarma’ diyerek jandarmaların oda içerisinde kalması koşuluyla kelepçe takmaktan vazgeçtiler. Bu nedenle annemle tek başıma kalabileceğim tek gece de jandarmaların gölgesinde geçti. Gündüz yemek getirdik, içeriye almadılar. Hastaneyi öyle kuşattılar ki, sanırdınız ki dünyanın en büyük suçlusu getirilmiş” dedi.

BİZİM ÇEKTİĞİMİZ ÇİLE DEĞİL ZULÜM

Perşembe günü ameliyatlı haliyle tekrar cezaevinde gönderilen annesinin ring aracına kelepçeli sokulmak istendiğine dikkat çeken Azad, yaptıkları yoğun itirazlar sonucunda askerlerin bu uygulamadan vazgeçtiğini söyledi. Annesinin ya Pazartesi günü ya da Perşembe günü riskli bir ameliyata alınacağını aktaran Azad, herkesin seçimlere odaklandığı bugünlerde kendisinin sadece annesine kavuşmak istediğini söyledi. “Bizim çektiğimiz çile değil zulüm” diyen Azad, “Bana annemi verin bana yeter” dedi.

Avukat Eren Keskin ise, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV) cezaevinde kalamaz raporuna rağmen, kalp kapakçıları iflas eden ve felç olma riskiyle karşı karşıya bulunan müvekkili Fatma Tokmak’ın inatla serbest bırakılmadığını vurguladı. Keskin, müvekkilin infazının ertelenmesini istedi.