Barış Elçisi Aysel Doğan kemoterapi görüyor

Cezaevinde kansere yakalanan Barış Grubu üyesi Aysel Doğan, kemoterapiye alındı. Doktorların "Bu koşullarda tedavi göremez mutlaka tahliye edilmesi gerekiyor" beyanlarına rağmen Doğan bırakılmadı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile Barış Grubu üyesi olarak Türkiye'ye geldikten sonra tutuklanan ve hayatının 17 yılını cezaevinde geçiren Barış Elçisi Aysel Doğan'ın durumu ciddiyetini koruyor. Kısa süre önce yumurtalık kanserine yakalandığı ve 4 aşamalı hastalığın 3'üncü evresinde olduğu teşhisi konulan Doğan'ın, devletin tutumu nedeniyle hastalığına geç teşhis konulması ve cezaevi koşulları hastalığının ilerlemesine yol açmıştı.

Doktorlarının "Bu koşullarda tedavi göremez mutlaka tahliye edilmesi gerekiyor" şeklindeki beyanları ve bu yöndeki raporları ile Yargıtay'ın yargılanmasına ilişkin verdiği iki ayrı ihlal kararına rağmen serbest bırakılmayan Doğan, tutululuk koşullarında kemoterapiye alındı. 

Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde saat 09.30'da tedavi altına alınan Doğan'ın, kemoterapi seansının saat 13.30'a kadar sürmesi bekleniyor.