Basel, Düsseldof ve Münih’te ‘adalet’ eylemi

İsviçre’nin Basel, Almanya’nın Düsseldorf ve Münih kentinde 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için adalet eylemi düzenlendi.

İsviçre’nin Basel, Almanya’nın Düsseldorf ve Münih kentinde 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için adalet eylemi düzenlendi.

BASEL

Paris’de katledilen PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK Üyesi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için Basel’de adalet eylemi gerçekleştirildi. Eylemler kadınlar çadır kurarak katliamlara dikkat çekti.

Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleşen eylemde kadın, katliamda hayatını kaybeden PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in posterini taşıyarak, adalet istiyoruz dedi. Paris katliamının arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması için yapılan eylem saat 15.00’da Basel Claraplatz’da gerçekleşti. Paris katliamı içerikli bildirilerin dağıtıldığı eylemde kadınlar, katliamlara dikkat çekti.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyelileri adalet eylemine çağıran kadınlar, adalet yerini bulana kadar ayda bir gün, Çarşamba günleri eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

Eylem dağıtılan bildirilerin ardından sona erdi.

DÜSSELDORF

Düsseldorf’taki adalet eylemini ise bu hafta Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) devraldı. 60 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen eylemde KOMAW adına konuşma yapan Şengê Ana, Cansız, Doğan ve Şaylemez katliamı aydınlatılıncaya kadar eylemlerin süreceğini söyledi. “Biz KOMAW olarak Paris’te 13 Kasım’da gerçekleştirilen katliamı kınıyoruz. Biz her zaman katliamlara karşı olacağız” dedi.

Konuşmadan sonra Fransız Konsolosluğu önüne bir demet çiçek bırakılarak, eylem sona erdi.

MÜNİH

Fransız Konsolosluğu önünde Sara Kürt Kadın Komünü, Ciwanên Azad ve NAV-DEM Münih temsilcileri bir araya gelerek, “suskunluğunuz ortaklığınızdandır” eylemi düzenledi.

Kurum temsilcileri Fransız konsolosluğu yetkilileri ile bir görüşme yaparak, mektup ve dosya verdi. Paris katliamında yaşamını yitirenler için başsağlığı dilekleri de iletildi. Cansız, Doğan ve Şaylemez’in ile Paris’te düzenlenen katliamın sorumlularının aynı olduğu da vurgulandı. Cansız, Doğan ve Şaylemez’in katillerinin yargılanması ve adaletin yerini bulması gerektiğine dikkat çekilen eylemde Fransa hükümetinden tüm insanlığa ve dünya barışına katkıda bulunmaları da istendi.

Üç Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının taşındığı eylemde Fransız konsolosluğu önünde dünya barışı ve terörü kınama amacıyla mumlar yakıldı.