Basel ve Stuttgart’ta adalet eylemleri

İsviçre’nin Basel ve Almanya’nın Stuttgart şehirlerinde Paris’te katledilen üç Kürt kadın devrimci için adalet eylemleri düzenlendi.

İsviçre'nin Basel kentinde bir araya gelen Kürt kadınları Fransa Devletine Paris katliamı soruşturmasının gidişatına yönelik açıklama yapması talebiyle bir etkinlik düzenledi.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylamez’in katledilmelerin üzerinden 3 yıl 7 ay geçmesine rağmen katliamın hala aydınlatılmamasını üzerine İsviçrenin Basel kentinde yaşayan Kürt kadınları, Basel'in Clara Platz meydanında protesto eylemi gerçekleştirdi. Etkinliğe İsviçre Kürt kadın hareketi, Sosyalist Kadınlar Birliği, Demokratik Kürt toplum Merkezleri ve HDK bileşenleri katıldı. Protesto etkinliğinde Fransa devletinin davayı aydınlatması ve davanın ertelenmeden suçluların yargılanması istendi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) çağrısı üzerine düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar Paris katliamına ilişkin ve davanın gidişatına dönük olarak hazırladıkları bildiriyi dağıttı. Kürt Kadın hareketi Adına bir konuşma yapan Xane Aslan "davanın üzerinden üç buçuk yıl geçmesine rağmen dava aydınlatılmamıştır. Ömer Güney'in tahliye talebinde bulunması ve sağlık raporlarının istenmesi bizlerde kaygıyla karşılanmıştır. Bu katliamı Türk devleti yapmıştır. Bütün deliller bunu göstermesine rağmen sanki tek kişi yapmış gibi göstermek doğru değildir. Bu katliamın sahibi Türk devletidir. Ve bu davada devlet yargılanmalıdır. Fransa devletinden davanın gidişatına dönük olarak açıklama yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Etkinlik SKB ve HDK adına yapılan konuşmalar ve sloganlarla son buldu.

STUTTGART

Stuttgart’ta da Paris katliamı davasının ilerlemesini protesto etmek için bir eylem gerçekleştirildi. Şehir merkezinde gerçekleştirilen eylemde Fransız devletinin soruşturmayı ağır yürüttüğünün ifade edildiği bildiriler dağıtıldı.

45 dakika süren eylemde kadınlar sık sık “Jin Jiyan Azadi” sloganları attı. 

...