GÖRÜNTÜLÜ

Batman’da KJA panellerle 25 Kasım’ı anlatıyor

Batman’da KJA’lı kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla panel ve seminerler düzenlendi.

Batman’da KJA’lı kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla panel ve seminerler düzenlendi.

Batman’da KJA’lı kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mahallelerde kadınlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Cudi ve İluh Mahallesi’nde halk meclisleri öncülüğünde paneller düzenlendi. Mahalledeki birçok kadının katıldığı panellerde kadın üzerindeki şiddet, şiddetin türleri ve şiddetle mücadele üzerine tartışmalar yapıldı.

Cudi Mahallesindeki panele katılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, “Kadına yönelik şiddete karşı sesimizi yükseltmemiz lazım. Şiddeti kabul etmiyoruz deyip şiddete karşı mücadelemizi vereceğiz. Biz kadınlar sürekli bir arada olup birbirimize destek olmamız lazım. Örgütlülüğümüzü sağlamamızın en iyi yolu da kadın meclisleridir. KJA olarak birlikte meclislerimizi oluşturacağız” diye konuştu.

İluh Mahallesinde kadınlarla bir araya gelen DBP İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz ise, son dönemde yaşanan çatışmalı ortamda özellikle kadınlar üzerindeki şiddet ve katliamlara değinerek şunları belirtti: “Seçimden sonraki bu 5 ay süreç içerisinde sürekli ölüm, katliam, mermi, bombalar Kürtlerden eksik olmadı. Kürdistan il ve ilçelerinde kirli bir savaş yürütülmektedir. Dün yine Mardin’de bir kadına saldırı oldu ve şuan ağır yaralı. Yine Nusaybin’de silahsız bir kadın katledildi. Biz artık bu katliamları kabul etmiyoruz.”

SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi Psikoloğu Bahar Bayındır, kadınlara yönelik şiddete karşı 8 Mart ve 25 Kasım olarak dünyada 2 gün ilan edildiğine vurgu yaparak, “Niye erkek üzerinde bir gün ilan edilmemiş. Çünkü tarihte kadınlar birçok zorlukla karşılaşmıştır. Kadınlar üzerindeki şiddet sadece dayak ve katliam değildir. Şiddet ekonomik, sosyal, psikolojik olarak birçok yönü vardır. Bir erkeğin kadına ters bakması bile kadına yönelik şiddettir. Kadınların şiddete karşı mücadele etmesi lazım ve şiddeti kabul etmemesi lazım. Kadınlar yaşamın her alanında yer alıp kendi varlığını en güçlü şekilde hissettirmesi lazım” dedi.

Konuşmaların ardından mahalledeki kadınlar şiddet ve sorunlar üzerine konuşup birlikte neler yapılması gerektiğini ve şiddete karşı nasıl bir mücadele sergilenmesi gerektiği üzerine tartışıldı.