Berçem Kadın Meclisi 5. Kongresini yaptı

Almanya’nın Giessen kentindeki Berçem Kadın Meclisi 5’inci kongresini yaptı. 70 kadının katıldığı kongrede konuşma yapan TJK-E Temsilcisi başta Üveyş ana, Hatice ana olmak üzere Kürdistanlı annelerin anneler gününü kutladı

Almanya’nın Giessen kentindeki Berçem Kadın Meclisi 5’inci kongresini yaptı. 70 kadının katıldığı kongrede konuşma yapan TJK-E Temsilcisi başta Üveyş ana, Hatice ana olmak üzere Kürdistanlı annelerin anneler gününü kutladı.

Almanya’nın Giessen kentindeki Berçem Kadın Meclisi’nin 5’inci kongresi yapıldı. Siyasal gelişmelerin de ele alındığı kongrede Giessen ve Siegen alan meclisi de kuruldu.

TJK- E temsilcisi siyasal gelişmeleri değerlendirdi. Rojava’da YPJ’nin DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleye dikkat çeken konuşmacı, kadının oynadığı rolün önemine vurgu yaptı. YPJ öncülüğünün bütün kadınların umudu olduğunu vurgulayan temsilci, İran istihbarat üyelerinin cinsel saldırısından kurtulmaya çalışırken yaşamını yitiren Doğu Kürdistanlı Ferinaz Xorsawanî’yi andı.

İran rejiminin kadınlar üzerindeki tutumunu da kınayan konuşmadı, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemini de ifade etti. “Halkımız oy kullanma, oy toplama çalışmalarına aktif katılmalıdır” diyen TJK-E temsilcisi, çözüm sürecine yönelik ise AKP’nin tutumunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Meydana gelecek tüm olumsuzluklardan AKP’nin sorumlu olduğunu da vurgulayan temsilci, örgütlenmenin önemine dikkat çekti.

Bu arada Berçem Kadın Meclisi’nin Zilan Kadın Festivali’ne yönelik çalışmaları ve hazırlıkları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Kongrede bir yıllık kararlar alındı ve yeni üyeler de katıldı. Yürütülen tartışmalar ardından Berçem Kadın Meclisi, Giessen Alan Meclisi’ni kurdu ve sözcülerini de belirledi. Ayrıca Siegen Meclisi de kuruldu. Wetzlar, Dildenburg ve Limburg’da ise komün halinde kadınlar çalışmalarını sürdürecek.

...