GÖRÜNTÜLÜ

‘Beritan ihanete karşı direnişin, ölüme karşı yaşamın adı olmuştur’

25 Ekim 1992 tarihinde yaşamını yitiren PKK’li Gülnaz Karataş (Berîtan) Medya Savunma Alanları’nda YJA-Star gerillaları tarafından düzenlenen askeri törenle anıldı.

Düzenlenen törende konuşan PAJK Koordinasyon Sözcüsü Ronahi Serhat, 25 Ekim’in anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Beritan Arkadaş ihanete karşı direnişin, ölüme karşı yaşamın adı olmuştur” dedi.

Medya Savunma Alanları’nda, 25 Ekim 1992 tarihinde yaşamını yitiren PKK’li Gülnaz Karataş (Berîtan) anısına düzenlenen askeri tören ile Ekim ayında yaşamını yitiren gerillalar anıldı.  Düzenlenen anma törenine PAJK Koordinasyonu üyeleri Ronahi Serhat, Zeynep Efrin, PAJK Meclisi Üyesi Rojîn Hêja’nın yanı YJA-Star Komutanlarından Derya Amed, Leyla Amed’in yanı sıra çok sayıda YJA-Star gerillası katıldı.

Askeri törenle başlayan anmada PAJK Koordinasyon Sözcüsü Ronahi Serhat, Ekim ayının kendileri için önemine değinerek başladığı konuşmasında, 25 Ekim vesilesiyle tüm Ekim ayı şehitlerini saygı ile andıklarını belirtti.

Serhat, “Kadın özgürlük mücadelesinde Ekim ayı önemli bir yere sahiptir. Bu ay içerisinde çok değerli kadın yoldaşlarımız yaşamlarını yitirdiler. Beritan, Canda Türk, Gurbetelli Ersöz, Rojbin Arap, Helin Çerkez ve Meryem Arkadaş gibi öncü komutanlarımızı bu ay içerisinde yitirdik” şeklinde konuştu. Şehit düşen yoldaşlarının izindi yürüyerek mücadelelerinin günümüze taşındığını aktaran Serhat, “Kuşkusuz mücadelemizin gelişmesinde ve kadın ordulaşmasının oluşumunda Beritan arkadaşın rolü büyüktür. Önderliğimiz, bizlere onurlu bir hediye bıraktı, özgürlük tacını bizlere armağan etti. Bizlerde özgürlük tacını büyük bir onurla taşımaya devam ediyoruz” diye konuştu.

200 yıldır Kürt halkına dönük yok etme politikalarının devam etmekte olduğunu belirten Serhat, “Düşman bu yok etme politikalarını kadın üzerinden sürdürmeye çalışmaktadır. Bunun için Önderliğimiz ise kadın devrimini geliştirmiştir ve Ortadoğu devrimi kadın devrimi olacaktır belirlemesinde bulunmuştur” dedi.  Serhat, kadın devriminin geliştirilmesi için kadın ordulaşmasının elzem oluşuna vurgu yaparken, “Beritan yoldaş Önderlik ile nasıl yoldaş olunacağını, nasıl bir militan, nasıl bir komutanlaşmasının sağlanması gerektiğini ortaya koyan bir yoldaşımız olmuştur. Beritan arkadaş yaşamı, duruşu ile örnek bir militan olurken ihanete karşı özgür Kürdün nasıl bir direnişe sahip olması gerektiğini de canı pahasına göstermiştir. Beritan Arkadaş ihanete karşı direnişin, ölüme karşı yaşamın adı olmuştur” dedi. Serhat’ın konuşması, “Bijî Serok Apo”, “Şehit namirin”, “Her biji şoreşa azadiya jinê”, “Jin jiyan azadî”, “Bê serok jiyan nabe” sloganları ile son buldu.

Yapılan konuşmaların ardından kısa müzikal gösterimi sahnelenirken, Koma Awaza Çîya sahne alarak PKK’li Gülnaz Karataş (Berîtan), PKK’li Gurbetelli Ersöz, Zeynep Kınacı (Zîlan) başta olmak üzere yaşamını yitiren kadın gerillalar için hazırladıkları eserlerini sergiledi. Tören, çekilen halaylar ile sona erdi. 

...