GÖRÜNTÜLÜ

Beritan, Yengice'de anıldı

Güney Kürdistan’ın Dakok kentine bağlı Yengice beldesinde Gülnaz Karataş’ın (Beritan Hevi) yaşamını yitirişinin 23. yıldönümü vesilesiyle bir anma gerçekleştirildi.

Güney Kürdistan’ın Dakok kentine bağlı Yengice beldesinde Gülnaz Karataş’ın (Beritan Hevi) yaşamını yitirişinin 23. yıldönümü vesilesiyle bir anma gerçekleştirildi. Anmada ayrıca Beritan’ın yaşam ve direnişini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmada konuşan kadınlar Beritan’ın bir PKK militanı olarak kapitalist sisteme karşı Kürt kadını ve tüm dünya kadınları için yeni bir gelecek yarattığını söylediler. Feyroz Mihemed isimli Dakoklu anne, “Ben bir Güney Kürdistanlı kadın olarak özgürleşen Beritan’ı yürekten saygıyla anıyorum. Doğrusu ben çok duygulandım. Çünkü ben şimdiye kadar böyle bir kadının olduğunu bilmiyordum. Şehit Beritan’ı tanımak bende farklı duygular yarattı. Sadece ben değil, burada Beritan’ın bu görkemli direnişini duyan herkes büyük bir etkilenme yaşıyor” dedi.

‘BİZ DE BERİTAN GİBİ ÜLKEMİZ İÇİN SAVAŞMAYA HAZIRIZ’

Feyroz konuşmasında, Beritan’ın mücadelesine dikkat çekerek, o, toprağı ve vatanı için savaştı, tespitinde bulundu.

 “İnanıyorum ki Kürt kadınları, Beritan’ın mücadele amacını ve çizgisini her yerde yaşamsallaştıracaklar. Beritan’ı ilk duyduğumda büyük gurur duydum. O, gerçekten Kürt halkının gururudur. Biz kadınlar olarak kendimizi erkeğin tahakkümünden kurtartmalıyız. Bunun için mücadele etmeliyiz. Kürt kadınları bugün her yerde bunu yapıyor. Beritan’ın özgürlük ruhu artık her yerdedir. Bunu herkes bilmelidir” diyen Feyroz “Artık kadınların katledilmesine izin vermemeliyiz. Kadına her alanda baskı yapan erkektir kendimizi bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Özgürlük ancak bu bilinçle gelişir” şeklinde konuştu.