Besime Konca'nın tutuklanması protesto edildi

Van ve Amed'de HDP'li kadınlar, Besime Konca’nın yeniden tutuklanmasını protesto etti.

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca’nın yeniden tutuklanmasını protesto etmek amacıyla HDP Van İl Örgütü'nün binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, eski Edremit Belediyesi Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin, eski İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Beritan Tayan, TJA aktivistleri ve Barış Anneleri katıldı.

Toplantıda konuşan HDP İl Eş Başkanı Orhan, Konca'nın daha önce tahliye edilmesine rağmen tekrar tutuklandığına dikkati çekti. Orhan, "31 Mayıs’ta Batman’da yapılacak duruşmaya katılmak üzere gittiği Batman Havaalanı’nda üçüncü kez gözaltına alınmasını HDP Kadın Meclisi olarak bir kez daha kınıyor ve kabul etmiyoruz. Besime Konca’yı tutuklamak için gösterilen bu siyasi kararlılık, yargı sisteminin talimatlarla işlediğini bir kez daha kanıtlamıştır. Besime Konca hemen serbest bırakılmalıdır" dedi.

AMED

Amed'de de Konca'nın tutuklanmasına ilişkin HDP İl Örgütü binasında basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan HDP Amed İl Eş Başkanı Gülşen Özer, Figen Yüksekdağ şahsında tüm kadın vekillere ve eş başkanlara karşı siyasi soykırımın dayatıldığını belirtti. Özer, kadın siyasetçiler şahsında kadın mücadelesinin tasfiye edilemeye çalışıldığını ifade ederek, “Demokratik siyasette kadının temsilinin sembollerinden biri olan Figen Yüksekdağ, Besime Konca ve tüm tutsak kadın siyasetçileri özgürleştirme mücadelemizi sürdüreceğiz. Onların davalarını, mücadele alanlarına çevireceğiz” dedi.