CDK-F, bu haftaki adalet eylemine güçlü katılmaya çağırdı

CDK-F, Paris'te katledilen devrimci Kürt kadınlar için 13 Temmuz'da düzenlenecek adalet eylemine güçlü katılım çağrısında bulundu.

CDK-F Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için her hafta çarşamba günü yapılan adalet eylemine bu hafta güçlü katılım çağrısında bulundu.

CDK-F, yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

"9 Ocak 2013 tarihinde katledilen üç Kürt kadın devrimci Sara, Rojbin, Ronahi arkadaşlarımızın davalarına, tarihi verilmesine rağmen halen başlanılmamıştır. Şimdi de belli olmayan bir tarihe sebepsiz bir şekilde ertelenmiştir. Kürt halkı olarak kaygılarımız var; bu davanın ülkelerin siyasi çıkarlarına feda edilmesinden kaynaklı kaygılarımız vardır. Ancak biz Kürtler bu davanın siyasi çıkarlara feda edilmesine göz yummayacağız. Bu davanın bu şekilde yürütülmesine Kürt halkı alıştırılmak isteniyor ama alışmayacağız."

DEMOKRATİK TOPLUM MERKEZİNDEN BAŞLAYACAK

Açıklamada, bu haftaki adalet eylemine güçlü katılım çağrısında bulunularak, "13 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00'te Paris ve etrafındaki tüm Kürtler ve Kürt halkının dostları, sol-sosyalist, demokrat ve bütün devrimcileri bu muğlak durumu protesto etmek için Paris Demokratik Toplum Merkezi'nden başlayacak yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz" denildi.
Ayrıca bu haftaki eylem, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) öncülüğünde gerçekleştirilecek.