GÖRÜNTÜLÜ

Dakuk’ta Ferinaz’ı sahiplenme eylemi

Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde genç Kürt kadını Ferinaz Xosrawanî’nin İran istihbaratının mensuplarının tecavüz girişimlerinden kurtulmaya çalışırken yaşamını yitirmesi dört parça Kürdistan’da protesto ediliyor.

Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde genç Kürt kadını Ferinaz Xosrawanî’nin İran istihbaratının mensuplarının tecavüz girişimlerinden kurtulmaya çalışırken yaşamını yitirmesi dört parça Kürdistan’da protesto ediliyor.

Kerkük’ün Kürtleri ile Türkmenlerin ağırlıkta yaşadığı Dakuk kasabasında da İran rejimi kitlesel bir şekilde protesto edildi. Bir araya gelen onlarca genç, basın açıklaması ile İran rejimini kınandı.

Basın açıklamasında, Yurtsever Gençlik adına bir açıklama da okundu. Dakuk gençliği olarak Mahabad’da meydana gelen olay şahsında İran rejiminin lanetlendiği ve kınandığı belirtilen açıklamada, “Sıradan olmayan bu olay, İran rejiminin Kürt karşıtı politikasına dayanıyor. Doğu Kürdistan halkının serhildanına destek veriyor, Kürdistan'ın dört parçasında eylemlerle İran rejiminin kınanması gerekiyor. Siyasi olan söz konusu olayla yapılmak istenilen, Kürt halkının iradesinin teslim alınmasıydı. Bu aynı zamanda Kürt genç kadın ve erkeklerinin özgürlük talebini ve iradesinin teslim alınması anlamına geliyor. Yurtsever Gençlik Derneği olarak İran rejimin tekrar kınıyoruz" denildi.

Açıklamadan sonra gençler 'Şehid Namirin', 'Jin jiyan azadî' ve "Bakur, başûr, rojhliat yek armanc û yek xebat" sloganları atttı.

Açıklamadan sonra bir konuşma yapan Kamuran Celal Mihyedin adlı genç, "Dakuk kasabası gençliği olarak bugün İran rejimin protesto etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Egemen İran rejimi kürt halkına faşizm ile yaklaşıyor. Bunu kabul etmiyor ve her zaman buna karşı çıkacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.

Bestun Serhed isimli genç ise genç Kürt kadını Ferinaz Xosrewanî'nin ailesine başsağlığı dileyerek, İran rejiminin bu saldırısı sadece Ferinaz’a karşı yapılmadığını, tim genç kadın ve gençlere yönelik saldırı olduğunu belirterek, herkesin İran rejimine karşı çıkmaya çağırdı.

Fehim Evile adlı başka bir genç de tecavüz girişimi olayından dolayı İran rejimini protesto ederek, Doğu Kürdistan halkına desteğini belirti.