DBP: Kadınlar Erdoğan'ın vahim sözlerini kabul etmeyecek

DBP, kendisini protesto eden kadınlara hakaret eden Erdoğan'a tepki göstererek, kadınları HDP'yi sahiplenmeye çağırdı.

DBP, kendisini protesto eden kadınlara hakaret eden Erdoğan'a tepki göstererek, kadınları HDP'yi sahiplenmeye çağırdı.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini sırtını dönerek protesto eden kadınlara yönelik hakaretlerine ilişkin açıklama yaptı.
"Hükümetin siyasal geleneğinden gelen Cumhurbaşkanı hala 'tarafsızlık' ilkesini aşarak AKP lideri gibi davranırken, temsil ettiği eril siyasetin söylemlerini her geçen gün daha da ileri bir düzeye taşırmaktadır. Siyaset arenasında düşüşe geçişin öfkesini toplumun öncü gücü olan kadınlardan, kadın partisi olan HDP’den çıkartmak istemektedir" denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

'AKP KADIN ÜZERİNE SÖZ SÖYLEMEKTEN VAZGEÇMELİ!'

"Hükümet olarak iktidara geldikten sonra kadınların bedenine, emeğine, her türlü yaşamsal faaliyetine karşı söz söyleyen AKP temsilcileri artık kadın üzerine söz söylemekten vazgeçmelidir! Kadınların kendisi için söyleyecekleri sözleri olduğu gibi, kendileri üzerinden politika yürütenlere verilecek cevapları da vardır. Kadınlar dün de Iğdır’da, şimdiye kadar kendilerine karşı gerici politika ve söylem geliştiren AKP’ye karşı demokratik tepkilerini ortaya koymuşlardır. Bu demokratik tepkiler karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alabildiğine eril bir söylemle 'bu tepkiye ilişkin bir şey söylemeye edebim el vermiyor, yapılan edepsizliktir, ahlaksızlıktır' demesi kadına dönük metalaştıran,  bakış açısını ortaya koymaktadır.
Kadınların antidemokratik uygulamalara ve politikalara karşı Erdoğan şahsında sırt dönmesinin ahlakla ya da edeple açıklanacak bir tarafı yoktur. Bu demokratik tepkiyi ahlakla bağdaştırmak, bir ülkenin en üst düzeyde yöneticisinin bu tarzdaki söylemi ülkenin kadın bakış açısındaki gerilemenin nedenini ortaya koyar niteliktedir. Cumhurbaşkanı tarafından söylenen bu sözler vahimdir. Kadınlar tarafından kabul edilmeyecektir."

'HDP'Yİ SAHİPLENELİM'

DBP, "Cumhurbaşkanı'nın içerisine girdiği tutumun cahilce bir tutum olduğunu belirtiyor, Cumhurbaşkanı'nı bu tavrından kaynaklı tüm kadınlardan özür dilemeye çağırıyoruz" diyerek, kadınları HDP'yi sahiplenmeye çağırdı.