Dersim 1. Kadın Konferansı düzenlendi

HDP Dersim İl Kadın Koordinasyonu, Dersim 1. Kadın Konferansı'nı düzenledi. Konferansta, Paris'te katledilen üç devrimci kadın da anıldı.

HDP Dersim İl Kadın Koordinasyonu, Belediye Gençlik Kültür Merkezi'nde Dersim 1. Kadın Konferansı'nı düzenledi. "Değiştirecek gücümüz, söyleyecek sözümüz var" şiarıyla düzenlenen konferansa, HDP eski Milletvekili Edibe Şahin, Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Şahin, 9 Ocak 2013'te Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i andı.
Şahin, "Paris katliamının biz kadınlar için tarihteki yeri önemlidir. Orada her 3 kadın da farklılıkları temsil ediyordu. Eğer gelecekte kendi örgütlülüğümüzü yaratırsak kadınların gücünü görmemiz açısından yine toplumun farklı kimliklerini ve inançlarını görmemiz açsından önemli bir noktada duruyor. Çünkü, Paris'te katledilen 3 kadın farklı kimliklere ve inançlara sahipti" dedi. 

'KİMSE İKTİDARI HEDİYE ETMEZ'

Şahin, AKP'nin farklı kimliklere, inançlara ve halklara tahammül etmediğini söylerken, şöyle dedi: "Örgütlü olan güçler bunu çok iyi biliyor. Masaya oturtacak olan, bu mücadeleyi yürütecek olan bizlerdik. Hiç kimse kendi iktidarını kendi eliyle kimseye hediye etmez. Partimiz, içinden geldiği geleneği demokratik özerklik olarak her zaman program ve tüzüğüne aldı. Yine yerel yönetimlerimizde eş başkanlık sistemiyle devam etti."
Konferans, basına kapalı devam etti.