Dersim'de tutsak kadınlara kart gönderildi

Dersim Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için etkinlik takvimini açıkladı.

Dersim Kadın Platformu, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle kentte gerçekleştirecekleri etkinliklerine, tutsak kadınlara kart göndererek başladı. Aralarında Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun ve Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi çalışanlarının da bulunduğu Dersim Kadın Platformu, PTT binasının önünde etkinlik programını açıkladı.

Burada açıklamayı okuyan Belediye Kadın Dayanışma Merkezi Sosyoloğu Özlem Uç Çiçek, Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden Mirabel Kardeşlerin sistem tarafından katledilmesine dikkat çekti. Çiçek, "25 Kasım utanç günü ve insanlık ayıbının yıl dönümüdür. O günden bu yana kadınlar mücadelelerinin öfkesini her 25 Kasım'da sokaklara döküyor" dedi.

'DAYANIŞMA, ÖRGÜTLENME VE MÜCADELE'

Çiçek, şunları kaydetti: "2015 yılında Ekim ayına kadar 346 kadın öldürüldü. Bu ölümleri durdurabiliriz. Şiddet, taciz ve tecavüz devam etti. Karşı çıkabiliriz. Ülkemizde süren çatışmalı ortamda çocuklar, kadınlar katledilmeye devam ediliyor. Kürtler, Türkler ve tüm halklar olarak eşit, özgür ve barış içinde yaşayabiliriz. Savaşlarda Ekin Wan şahsında bedenlerimiz Varto’nun bir sokağında çırılçıplak şekilde panzerlerin arkasında sürüklenebiliyor, bedenlerimiz üzerinden yürütülen her türlü kirli savaşı direnerek durdurabiliriz. Şengal başta olmak üzere Orta Doğu’da kadınlar köle pazarlarında satılıyor. Sınırları aşan dayanışmamızla Orta Doğu’yu mücadele alanına dönüştürebiliriz. Kadının adına ve sesine bile tahammülü olmayan iktidar zihniyeti, Figen Yüksekdağ’a yapılan saldırı ile kendisini bir kez daha dışa vurmuştur. Şiddetsiz, savaşsız, insanca yaşayabileceğimiz bir dünya için; dayanışmaya, örgütlenmeye ve mücadeleye!"

Kadınlar, tutsak kadınlara kart göndererek, "Jin jiyan azadi", "Kadına yönelik her türlü şiddet düşkünlüktür", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları eşliğinde PTT'den ayrıldı.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Eylemde, bir haftalık etkinlik programı ise şöyle açıklandı:

"21 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'de, Seyid Rıza Meydanı'nda Kadın Forumu,

22 Kasım Pazar günü Munzur Su grev işçileri ile dayanışma,

15-19 Ekim günleri arasında Pülümür kırsalına yönelik gerçekleştirilen operasyonda yaşamını yitiren YJA Star Gerillası Ebru Öz’ün ailesine ziyaret,

25 Kasım Çarşamba günü Özgürlük Anıtı'nın önünde açıklama yapılması, ardından Meral Timtik Davası'na katılım."
 

...