Devrimci kadınların katledilmesi protesto edildi

Türk devletin dün sabaha karşı İstanbul’da Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in katledilmesini protesto etti. Almanya’nın Duisburg ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de kitlesel eylemler düzenlendi.

Türk devletin dün sabaha karşı İstanbul’da Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in katledilmesini protesto etti. Almanya’nın Duisburg ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de kitlesel eylemler düzenlendi.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde bir araya gelen Türkiyeli ve Kürdistanlılar İstanbul’da Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in katledilmesini protesto etti.

Almanya'nın Duisburg kentinde saat 17.00 de HBF önünde bir araya gelen MLKP, NAV-DEM, ATİK ve Kürecik İnisiyatifi taraftarları katledilen devrimci kadınların fotoğraflarını taşıdı. Anmada MLKP adına yapılan açıklamadan sonra ATİK adına Süleyman ve NAV-DEM adına Niyazi Öztaş birer konuşma yaparak yaptı. Konuşmalarda Erbay ve Öter’in katledilmesi kınandı. Mitingde MLKP MK’sinin mesajı da okundu. Eylem, “Yaşasın siper yoldaşlığı”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Şehit Namırın” sloganlarıyla son buldu.

BRÜKSEL

Belçika Sosyalist Kadınlar Birliği’nin (SKB) çağrısı ile Brüksel Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelen 300'ü aşkın kitle Faşist Türk devletinin saldırı ve katliamlarını protesto etti.

Devrimci Güç Birliği bileşenlerinden Kürt Kadın Hareketi'nin yoğun katılım sağladığı eylemde ayrıca Aleviler, Partizan ve Halk Cephesi de yer aldı.

Erbay ve Öter'in yanı sıra Kürdistan'da katledilenlerin resimlerinin taşındığı eylemde, öfkeli kitle ''Kürdistan ve Türkiye'deki halka yönelik katliamlara son'' pankartı açtı ve ''katliamların hesabı sorulacak', 'Katil Erdoğan, Katil AKP'', "Jin, jiyan, azadi" 'sloganlarını attı.

Eylemde SKB temsilcisi yaptığı konuşmasında Komünist kadın Erbay ve Öter'in direniş ruhu, mücadele kararlılığı, devrime olan inancı, özgürlük tutkusu dolu örgütlü yaşamlarının kendilerine yol gösterici olduğunu belirterek, “Ateş çemberinden geçiyoruz. Faşist Türk devleti ve iş birlikçilerinin saldırılarına direnerek karşılık vereceğiz. Kobanê direniş ruhu ile hareket edelim. Direnişi ve mücadeleyi büyütmek tek çaremiz” dedi.

Kürt Kadın Hareketi ve Belçika Alevi Federasyonu adın yapılan konuşmalarda mücadelenin büyütülmesi ve Kürdistan halkının direnişine sahip çıkmanın önemine vurgu yapıldı.