GÖRÜNTÜLÜ

Doğu: Zilan zafere ulaştıran yoldur

Mahmur-Kerkük YJA Star komutanlarından Çiğdem Doğu, eyleminin 20’inci yıl dönümünde Zeynep Kınacı’yı andı ve “Heval Zilan çok büyük savaş-komuta tarzıyla, büyük bir ustalıkla başarıya kilitlenmişti ve düşmana çok büyük bir darbe vurdu” dedi.

Zeynep Kınacı (Zilan) şahsında tüm fedai şehitleri anan Doğu, Kınacı’nın mücadelelerini her geçen gün daha da güçlendirdiğini söyledi.

“Heval Zilan’ın şahadeti 20. yılını doldurdu. Bu 20 yıllık süreç hem gerilla açısından hem de kadın özgürlüğü açısından çok büyük değerlerin kazanıldığı çok büyük mücadelelerin verildiği süreçler oldu. Bunda şüphesiz Heval Zilan’ın yaşamı duruşu yapmış olduğu eylem çok büyük bir yere sahiptir” diyen Doğu şöyle konuştu: “Aslında Önderliğimiz de Zilan gerçekliğini sürekli değerlendirdi ve çözümledi. En başta Zilan çizgisini bir komuta, savaş, mücadele gerçekliği açısından zafer yaratan çizgi olarak değerlendirdi.”

‘KADIN KURTULUŞ İDEOLOJİSİ ZİLAN’IN EYLEMİNE BİR CEVAPTI’

Kınacı şahsında kadın özgürlük mücadelesinin zafere daha çok yaklaştığını da vurgulayan Doğu, “Heval Zilan aynı zamanda bir kadın kimliği taşıdığı için büyük bir öfkeyle var olan erkek egemenlikli sisteme, düşman gerçekliğine, sömürgeciliğe bir kadın olarak büyük bir haykırış olarak açığa çıktı bu eylemiyle. Bu eyleme bir cevap olarak kadın kurtuluş ideolojisini Önderliğimiz başta Kürt kadınları olmak üzere 8 Mart 1998 yılında tüm dünya kadınlarına hediye etti. Bu tamamen heval Zilan’ın şahadetine bir cevaptı. Esas amaç heval Zilan’ın şahadeti karşısında kadın özgürlük mücadelesini daha da yükseltmek daha da zirveleştirmekti” dedi.

Kınacı’nın eyleminin mücadelelerinin seyrini değiştirdiğini de kaydeden Doğu şöyle konuştu: “Heval Zilan çok büyük savaş-komuta tarzıyla, büyük bir ustalıkla başarıya kilitlenmişti ve düşmana çok büyük bir darbe vurdu. Heval Zilan’ın eylemini gerçekleştirmesinin esas gerekçesi 1996 yılında Önderliğimize gerçekleştiren suikasta bir cevap olabilmekti. Heval Zilan’ın bu eylemi 20 yıllık mücadelemizin geleceğini belirleyen bir eylem oldu diyebiliriz. Salt güncel bir gerçeklik olarak ele almak sınırlı bir değerlendirme olur. Daha geniş bir çerçeveden bakmak gerekir ki zaten heval Zilan’ın mektupları bu gerçekliği ifade ediyor. Mektubunda ‘anlamlı bir yaşamın ve büyük bir eylemin sahibi olmak istiyorum’ diyor.”

‘HEVAL ZİLAN’IN ZAFER TALİMATINI YERİNE GETİRECEĞİZ’

Kınacı’nın ardıllarının onun eylemini her zaman büyüteceğini de sözlerine ekleyen Doğu, mücadeleyi daha büyük bir kararlılık ile sürdüreceklerini de kaydetti.

“Şimdi eğer güncel gerçekliğimiz ile bağlantısını kurarsak bu günde kıyasıya bir mücadele gerçekliği söz konusu” diyen Doğu, Kürdistan’ın dört parçasında amansız bir savaşın yürütüldüğünü belirtti. Bu savaşa ve düşman gerçekliğine karşı gerillanın ve Kürt halkının fedaice bir karşı duruşunun da söz konusu olduğunu ifade eden Doğu, “Zilan’ın ardılları Kürdistan halkına Kürdistan devrimcilerine vermiş olduğu görevleri başarı ile yerine getirmeye çalışan bir yaklaşım içerisinde. Bu nedenle biz şunu söyleyebiliriz. Zilan arkadaşın şahadetinin yirminci yıl dönümünde bu çizgi kendisini dört parçada daha da büyüterek daha da genişleterek sivil gerilla demeden tam bir yaygınlaşmış mücadele çizgisi haline getirmiştir. Heval Zilan’ın ardılları olan fedailerimiz kahramanca Türk sömürgeci faşist sisteme karşı, AKP’ye karşı kahramanca savaşıyorlar. Biz bütün şehitlerimize borçluyuz. Ne kadar yapsak ta her zaman onlara karşı borçluyuz. Heval Zilan’a da bu anlamda borçluyuz çünkü o bir zafer emridir. Biz bu mücadeleyi mutlaka Kürdistan’da ve giderek Ortadoğu’da başarıya götürmenin mücadelesini yürüteceğiz bunun mücadelesini zaten veriyoruz. Daha büyük bir kararlılık iddia ile de yürüteceğimizi bu gün vesilesi ile de tekrar belirtmek istiyoruz. Heval Zilan’ın anısına da ancak bu biçimde cevap verilebilir. Onun verdiği bir zafer emri ise bir zafer talimatı ise bize de düşen bu talimatı yerine getirmektir” dedi.