Dortmund’da Rozerin Kadın Meclisi kongresini yaptı

Almanya’nın Dortmund kentinde Rozerin Kadın Meclisi kongresini gerçekleştirdi.

Almanya’nın Dortmund kentinde Rozerin Kadın Meclisi kongresini gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ile başlayan kongrede divan seçimi ardından “Mayıs ayı şehitleri” anıldı. Siyasal gelişmelerin de değerlendirildiği kongrede özellikle 7 Haziran’da Kuzey Kürdistan’da yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekildi. Avrupa’da yaşayan Kürt kadınlarının Mayıs ayının en önemli çalışması olan seçimlerde aktif bir şekilde katılması gerektiği vurgulandı. Kadınlara, kadın iradesini en iyi temsil eden HDP’nin iyi bir sonuç alması için tüm kadınların seferberlik ruhuyla seferber olması için çağrı yaptı.

Ardından Rozerin Kadın Meclisi’nin bir yıllık çalışma raporu okundu ve çalışmalar değerlendirildi. Değerlendirmelerde kadın örgütlülüğünün eşittir kadın özgürlüğü, kadının irade kazanması olduğu vurgulandı. Bunun da ancak Meclis’teki örgütlenmelerle sağlanacağı vurgusu yapıldı. Bu temelde toplumun ve kadınların ihtiyacının ancak örgütsel ve örgütlenen bir yapıyla cevap olunabileceği belirtildi.

Ardından 33 kişiden oluşan bir meclis seçildi. Cennet ve Gülizar meclis eş sözcülüğüne seçildi. Kongre ardından kadınlar toplu bir şekilde oy kullanmak için sandık başına gitti.

...