Düsseldorf ve Münih’te adalet eylemi

Düsseldorf ve Münih'te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebiyle adalet eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Düsseldorf ve Münih kentlerinde 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebiyle adalet eylemi düzenlendi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Fransız konsolosluğu önünde düzenlenen adalet eylemini bu hafta Dortmund Rozerin Kadın Meclisi organize etti. Eylemde sık sık, “Katil Erdoğan ve işbirlikçisi Fransa”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

Eylemde konuşma yapan Senem Ana, “Paris’te ciğerimizi, kalbimizi sökerek, bizi öldürmek istediler. Ama biz hiçbir saldırı ve katliama boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Paris katliamı aydınlatılıncaya kadar, suçlular cezalandırılıncaya kadar her Çarşamba burada olacağız” dedi.

Bildiri okunduktan sonra eylemde 1 Kasım Dünya Kobanê günü için yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulunuldu.

MÜNİH

Münih’te de Cansız, Doğan ve Şaylemez için adalet eylemi yapıldı. Sara Kürt Kadın Komünü tarafından organize edilen eylem, Fransız Konsolosluğu önünde yapıldı. Eylemde, Fransız hükümetinden katliamın gerçek faillerinin kamuoyuna açıklanarak, yargı karşısına çıkarılmasını talep etti.

“Fransız hükümetinin olayı açığa çıkarması ve katilleri yargı karşısına çıkartarak, cezalandırmalı. Cansız, Doğan ve Şaylemez’e sözümüzdür, failleri cinayet aydınlanıncaya kadar sürdüreceğiz” denilen eylemde, üç Kürt kadın devrimcinin fotoğrafları taşındı.

Almanca bildirinin okunduğu ve dağıtıldığı eylemde, 1 Kasım Dünya Kobanê günü vesilesiyle düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yapıldı.