Düsseldorf ve Münih’te adalet eylemi

Almanya’nın Düsseldorf ve Münih kentinde adalet ve aydınlık eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Düsseldorf ve Münih kentinde adalet ve aydınlık eylemi düzenlendi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Paris’de 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için adalet ve aydınlık eylemi düzenlendi.

Düsseldorf’taki Fransız Konsolosluğu önünde düzenlenen eyleme 50 Kürdistanlı katıldı.

3 yıl önce gerçekleşen katliamın aydınlatılması konusunda şimdiye kadar çok ciddi gelişmeler Paris devleti tarafından ortaya çıkartılmadı. Kürdistanlılar 2016 yılında başlaması beklenen Paris davasında beklentileri tarihi bir yargılama ve suçluların cezalandırılmasına dönük olduğunu belirtti.

Eyleme katılan eylemciler bir saat boyunca Suskunluğunuz suç ortaklığınızdandır, “Jin, Jiyan, Azadi”, “Öcalan’a özgürlük”, “Kürdistan’a barış”, “Sara, Rojbin, Ronahi yaşıyor” sloganları attı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de “adalet ve aydınlık” eylemi düzenlendi. Fransız Konsolosluğu önünde düzenlenen eylem Sara Kürt Kadın Komünü, Ciwanên Azad ve NAV-DEM Münih tarafından organize edildi.

Eylemde, konsolosluk yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirildi. Katliamın bir an önce aydınlatılması talebini içeren bir dosya da verildi.

Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğraflarının da taşındığı eylemde konsolosluk önünde dünya barışı ve terörü kınamak amacıyla mumlar yakıldı ve çelenkler bırakıldı.