GÖRÜNTÜLÜ

Erdem: Güneyli kadınlar öz savunmalarını yapmalı

YJA STAR Kerkük cephesi komutanı Gülistan Erdem, “Güney Kürdistanlı kadınlar YJA STAR etrafında birlik olmalı ve kendilerini her türlü saldırıya karşı korumasını bilmelidir” dedi.

Özgür Kadın Birlikleri (YJA STAR) Kerkük cephesi komutanı Gülistan Erdem, “Güney Kürdistanlı kadınlar YJA STAR etrafında birlik olmalı ve kendilerini her türlü saldırıya karşı korumasını bilmelidir” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle Kerkük’te düzenlenen seminere davetli olarak gittiklerini ve Kerküklü kadınlarla bir araya geldiklerini söyleyen Gülistan Erdem, “Böyle bir günde YJA STAR olarak Kerküklü kadınlarla bir araya gelmek bizim için çok önemli ve çok anlamlıydı” dedi.

Güney Kürdistan’da kadınlar üzerinde yoğun bir şiddet uygulandığını, kadınların dört bir yandan kuşatmaya alındığını kaydeden Erdem devamla şöyle konuştu: “Şiddetli saldırılar söz konusu. Güneyli kadınlar günübirlik olarak sorunlarla yüz yüze kalıyorlar. Egemenlikçi zihniyetin saldırılarına maruz kalıyorlar. Öldürülüyorlar veya uygulanan baskı sonucu yaşamına son verme olayları yaşanıyor. Bu durum YJA-STAR olarak bizim için hem büyük bir acı hem de önemli bir husustur.”

Kendilerinin sadece askeri anlamda bir savunma gücü olmadığını söyleyen YJA STAR komutanı Erdem, “Kadınları her anlamda sistemin saldırılarından korumak durumundayız. Öz savunma bilincini toplumumuzda özellikle de Kürt kadınlarında oluşturmak zorundayız. Kadını öyle bir noktaya getirmeliyiz ki hem baba, kardeş, koca hem de egemen sistemin saldırı ve şiddetine karşı kendilerini koruyabilsinler. Nasıl bir saldırı olursa olsun, saldırı kimden gelirse gelsin saldırıya karşı durabilsinler” dedi.

YJA STAR GÜNEY KADININDA BÜYÜK UMUT YARATTI

Kadın gerillaların Güney Kürdistan’da büyük beklentilerle ve coşkuyla karşılandığına dikkat çeken Gülistan Erdem, YJA STAR güçlerinin ilk günden bugüne kadar sergilediği direnişle Güney Kürdistan halkında özellikle de kadınlarda çok önemli etkiler yarattığını söyledi.

“Bu olumlu etkilenmeyi daha da geliştirmek istiyoruz. Bu umudun ve inancın daha da gelişeceğine inanıyoruz” diyen YJA STAR Kerkük Cephesi Komutanı Gülistan Erdem, şunları belirtti: “YJA-STAR güçleri, Güney Kürdistan’a yönelik DAİŞ saldırılarının en fazla yoğunlaştığı dönemde Kerkük ve diğer alanlara geldi. Elbette ki kadınlar da bizi sadece cephede savaşan bir güç olarak görmüyorlar. Kendileri için büyük bir umut ve kadınları her anlamda savunacak bir güç olarak görüyorlar. Bundan dolayı çok büyük bir sevinç, moral ve coşkuyla karşıladılar. Bu yaklaşım ilk günden bugüne kadar hiç değişmedi. Güney Kürdistanlı kadınlar, bu güç etrafında daha fazla bir araya gelmeli ve kendisini her anlamda koruyabilecek bir düzeye kavuşturmalıdır. Bizler bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”