Êzidî Kadın Meclisi Zîlan’ı andı

Rojava’daki Newroz Kampı'nda biraraya gelen Êzidî Kadın Meclisi üyeleri, Zeynep Kınacı (Zilan)'yı andı.

Êzidî Kadın Meclisi, Rojava'nın Derik kentinde bulunan Newroz Kampı'nda Kürt kadınlarının direniş sembolü Zeynep Kınacı (Zilan)'yı şehadetinin 20'inci yıldönümünde andı. Çok sayıda kadının katıldığı anma demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler adına yapılan saygı duruşu ile başlarken, devamında Zeynep Kınacı'nın fedai eylemini gerçekleştirmeden önce yazdığı mektup okundu. 

Anmada Êzidî Kadın Meclisi adına bir konuşma yapan Zehîre Şemo, "Hepimiz Zilanız. Bugün binlerce kadın, Önder Apo'nun fikir ve düşüncesi temelinde direniyor ve mücadelesini yükseltiyor" dedi.

Êzidî Kadın Meclisi üyesi Zêrê Ezdo ise, "Tüm kadınlar olarak Zilan'ın takipçisi olacağız. Onun izinde mücadelemizi yürütecek ve kanımızın son damlasına kadar direnerek düşman karşısında hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz" sözlerini ifade ederken, kadınlardan Filûs Berekat ise, "Heval Zilan eylemiyle düşmana asla unutulmayacak bir cevap vermiştir. Bizler Êzidî kadınlar olarak Zilan ve tüm şehitlerimizin izinde olacak, katliamların önünü alacak ve bir daha asla düşmanların topraklarımıza girmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından anma, "Şehit namirin", "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla son buldu.