Gävle’de Ferinaz’la dayanışma gösterisi

Gävle'de Ferinaz Xosrawani’nin şahsında Kürt kadınlarıyla dayanışmak amacıyla bir gösteri gerçekleştirdi.

İsveç’in Dalarna bölgesindeki Gävle ilinde yaşayan dört parçadan Kürdistanlılar, İran rejiminin kadınlara yönelik baskı ve saldırılarını protesto etmek ve tecavüzden kurtulmak için otelin 4. katından atlayarak yaşamına son veren Ferinaz Xosrawani’nin şahsında Kürt kadınlarıyla dayanışmak amacıyla bir gösteri gerçekleştirdi.

Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi Kadın Komisyonu’nun çağrısıyla il merkezinde gerçekleştirilen eylemde bir konuşma yapan Hevi Batte, Mahabat’ta Farinaz’e yönelik tecavüz girişiminin İran rejiminin kadınlar arasında korku yayma amacını taşıdığına dikket çektikten sonra, "Ortadoĝu'da kadına uzanan eller, tecavüzler bir devlet politikasının ürünüdür. Ama artık bu politikanın sona ermesi gerekiyor ve sona erecektir. Çünkü artık gücünü kadından alan ve kadın özgürlüĝünü esas alan bir hareket var" dedi.

Batte, Doğu Kürdistan’da yeni Ferinaz olaylarının yaşanmaması için tüm Kürdistanlılara görev düştüğünü söyledi ve İran rejimine karşı mücadelenin yükseltilmenin önemine vurgu yaptı.

Sol Partili Gävle Belediyesi Meclis Üyesi Jin Akgül Haco, Doğu Kürdistan’da kadınlar üzerindeki baskılara değindikten sonra konuşmasını DAİŞ çetelerinin Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırıları üzerinde yoğunlaştırdı. Kobanê ve Şengal direnişlerinde kadınların oynadıkları role dikkat çeken Haco, "Bugün Mahabat, Şengal ve Kobanê ile birleşmiş bir direniş hattıdır. Ferinaz burada ateşin ilk kıvılcımı olmuştur ve bu ateş bütün kadın düşmanı rejimleri saracaktır" şeklinde konuştu.

...