GÖRÜNTÜLÜ

Görevden alınan DBP’li Belediye Eşbaşkanı: AKP’nin kararlarını tanımıyoruz

Görevden alınan Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Necla Yıldırım, AKP hükümetinin kararlarını tanımadıklarını ve halkla birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Eşbaşkan Ali Özkan ile birlikte görevden alınan Mazıdağı belediye Eşbaşkanı Necla Yıldırım, AKP hükümeti ve Saray’ın Kürt halkının demokratik ve öz yönetim iradesine karşı başlattığı savaşa dikkat çekerek, DBP belediyelerine baskının bu çerçevede geliştiğini söyledi. 

DBP belediyelerinin tamamının  saldırı dalgası altında bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, her zaman olduğundan daha fazla çalışacaklarını vurguladı.

Necla Yıldırım, görevden alınmalarına ilişkin ANF’ye konuştu.

“SARAY’IN HEDEFİ KÜRT HALKININ ÖZ YÖNETİM TERCİHİ” 

Mardin genelinde belediyelerine dönük saldırıların son bir yılda akıl almaz biçimde yoğunlaştığına dikkat çeken Yıldırım, belediyelerin halkların demokratik yaşamına  katkı sunmak için var olduğunu ifade etti. Kendilerinin de demokratik  çerçevede belediyecilik yapmaya çalıştığını hatırlatan Yıldırım, AKP hükümeti ve Saray’ın buna tahammül etmediği için, bu saldırıları gerçekleştirdiğini kaydetti. AKP belediyelerinin, Mazıdağı ve diğer tüm DBP belediyeleri olarak halka hizmet ve demokratik yönetim konusunda ortaya koydukları pratiğin yanında bile geçemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, ortada  hizmet etme, şeffaflık, demokratik yönetim konusunda bir sorun bulunmadığını, aksine bu konularda DBP belediyelerinin her alanda model olduğunun altını çizdi.  Yıldırım, ancak AKP ve Saray’ın amacının DBP belediyeleri üzerinden Kürt halkının iradesini teslim almak ve öz yönetim tercihini bastırmak olduğunu hatırlattı. 

Yıldırım, belediyelere yönelik baskıların bir diğer boyutunun da kadınlar olduğuna dikkat çekerek, Mazıdağı ve diğer alanlarda DBP belediyelerinin kadınlara yönelik çalışmalarının ve elde edilen doğru sonuçların da, AKP’nin belediyelere yönelik baskıların odağına kadınları yerleştirmesine neden olduğunu dile getirdi. 

“MAZIDAĞI BELEDİYESİNE BASKI HİÇ BİTMEDİ”

Görevlerinin halka eşit düzeyde yaklaşmak, halkın siyasi eğilimi ne olursa olsun hizmet götürmek olduğuna işaret eden Yıldırım, Mazıdağı belediyesi olarak iki buçuk yıldır bu temelde çalıştıklarını ve Mazıdağı halkının takdirini kazanan bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Bir yıldır Mazıdağı belediyesine yönelik baskıların hiç bitmediğini aktaran Yıldırım, Eşbaşkan Ali Özkan ve çok sayıda belediye çalışanlarının tutuklandığını yada gözaltına alındığını paylaştı. Yıldırım, Eşbaşkanlarının aylarca tutuklu kaldığını, belediye meclis üyelerinin, personellerinin sürekli olarak siyasi soykırım operasyonlarının hedefi olduğunu kaydetti.  Devletin belediye ile halk arasındaki bağların koparılması için sürekli bir arayış ve komplo içerisinde olduğunu belirten Yıldırım, en sonra görevden alınmalarına kadar bu saldırı ve komplo arayışının hiç bitmediğini ifade etti. Yıldırım, sadece Mazıdağı değil, tüm DBP belediyelerine karşı benzer bir saldırı ve komplo yaklaşımının bulunduğuna dikkat çekti. 

“BİZ BAKANLARIN KARARLARI İLE ÇALIŞMIYORUZ”

9 Temmuz günü Mardin’de Cewzat karakoluna yönelik gerillanın gerçekleştirdiği eylemim ardından savaş medyası ve hükümeti tarafından hedef gösterildiklerini ifade eden Yıldırım, bu tarihten sonra da görevden alındıklarını söyledi. Görevden alınmalarının bahsedilen eylem ile ilgili olmadığını bildiklerini söyleyen Yıldırım, devletin partilerini, belediye çalışmalarını ve ortaya koymaya çalıştıkları demokratik modeli hedeflediğini dile getirdi. 

İçişleri Bakanlığının önceden hazırlanmış senaryoyu devreye koyduğunu anlatan Yıldırım, “Biz bakanlıkların, hükümetin kararları ile bu alanlara gelip çalışmadık, bundan sonra da öyle olacak. Biz halkımızla birlikte çalışacağız ve halkımızın iradesini esas alacağız” dedi. 

 Yıldırım, halkın iradesini halk ile birlikte temsil etmeye devam edeceklerini söyledi. 

‘AKP İKİ YÜZLÜ DAVRANIYOR’

Yıldırım, AKP’nin yüzde yüzlere yakın oy oranları ile belediyeleri alan DBP belediyelerinin hedef aldığını belirtti. Yıldırım, şunları söyledi: “AKP yüzde elli  aldığı için ‘Biz halkın iradesi ile geldik, istediğimizi yaparız’ diyor.  Ancak bizim halkımızın tamamına yakınının oyları ile yönettiğimiz belediyelere saygı duymuyor. AKP’nin amacının ne olduğunu biliyoruz” 

‘KAYYUMLAR ÇALIŞAMAZ’

AKP müfettişlerinin yaptıkları tüm  çalışmalara rağmen herhangi bir yolsuzluk ve usulsüzlük bulamadığını dile getiren Yıldırım, belediyelerinin tertemiz yönetildiğini aktardı. AKP’nin kayyum atamasına karşı halkın ve belediyenin direneceğini de kaydeden Yıldırım, AKP’nin kayyumlarının DBP belediyeleri ve Kürdistan halkı nezdinde bir karşılığı bulunmadığını vurguladı. 

Alınan kararın siyasi olduğunu söyleyen Yıldırım, kendilerinin de bu siyasi karara karşı halk ile birlikte siyasi direniş içerisinde olacaklarına dikkat çekti. 

‘HER ZAMNKİNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ’

İçişleri Bakanlığının aldığı karara karşı hukuki itirazlarını yaptıklarını paylaşan Yıldırım, bu saatten sonra ne olursa olsun halk ile birlikte her zamankinden daha fazla çalışacaklarını söyledi. 

Belediye hizmetlerinin asla engellenemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, halkın alınan kararın ardından belediyelerini sahiplendiğini ve alınan kararı tanımadığını da ekledi.