Gözaltında cinsel saldırı cezaevinde çıplak arama!

Urfa Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında oldukları sırada cinsel saldırı ve işkenceye maruz kalan Şilan Çetiner ve L.T isimli iki kadın, tutuklanarak önce Urfa Cezaevine ardından ise Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevine sürgün edildi.

Urfa Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında oldukları sırada cinsel saldırı ve işkenceye maruz kalan Şilan Çetiner ve L.T isimli iki kadın, tutuklanarak önce Urfa Cezaevine ardından ise Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevine sürgün edildi. Yaşadıklarını gönderdikleri mektup aracılığıyla anlattılar.

Urfa'da AKP Eyyübiye ilçe binasına düzenlenen bombalı eylemden sonra yaralı olarak gözaltına alınan Şilan Çetiner, 17 gün hastanede kaldıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanan Çetiner, başka bir davadan Urfa’da tutuklanan ve Urfa Cezaevine götürülen 17 yaşındaki L.T. ile birlikte Ankara Sincan Cezaevine sürgün edildi. Çetiner’in gözaltı ve cezaevin de yaşadıklarını Sincan Cezaevinde bulunan kadın tutsaklar gönderdikleri mektupta ANF’ye anlattı.

Çetiner’in gözaltı süresi boyunca cinsel işkenceye maruz kaldığına dikkat çekilen mektupta, “Gözaltında kendi ve arkadaşları üzerine ifade vermeye ve itirafçılığa zorlandı. Kabul etmeyince de elleri arkasından kelepçelenerek, kafasına beyaz bir torba geçirildi ve binanın alt katına indirildi. Onu bekleyen işkenceciler siyah giysili ve siyah kar maskeliymişler. DAİŞ kıyafetli bu işkenceciler vücudunda iki kurşun olan Şilan Çetiner’i elleri bağlı oturur vaziyette beklettiler. Şilan’ın gömleğinin düğmelerini açarak, vücudunun çeşitli yerlerini sıkmaya başlamışlar. Daha sonra cinsel organına vurarak ‘üremeyeceksiniz’ ve benzer sözler söyleyerek, hakaret edilmiş. Başına dipçikle vurulup ellerindeki silahın mekanizması çekilerek, namlu Şilan’ın ağzına sokularak, öldürme ve cinsel saldırı ile tehdit etmişler. Bu işkenceler sırasında Figen Yüksekdağ’a hakaretler edilmiş. İşkenceciler ‘Biz IŞİD'iz siz Türk polisine dua edin’ diyerek tehdit edilmiş” diye aktarıldı.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde ev baskınıyla gözaltına alınan 17 yaşındaki L.T de Urfa Emniyet Müdürlüğü’nde kaba dayak ve cinsel işkenceye maruz kalındığının belirtildiği mektupta, Çetiner ve L.T. tutuklandıktan sonra sürgün edildikleri Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi girişinde de işkenceye uygulandığına dikkat çekildi.

Mektubun devamında Urfa'da yakın tarihlerde gözaltına alınan erkek çocuklarda işkenceye maruz kaldığının söylenerek, “Çocuk tutsaklardan H. burnu kırılmış şekilde, Sincan Çocuk Hapishanesi'ne sürgün edilmiş. Gözaltına alınan çocukların çoğunun yüzlerinde ciddi yaralanmalar oluşurken, çocuklar Osmaniye, Sincan, Alanya, İzmir Menemen ve Sincan Çocuk Hapishanesi'ne sürgün edilmiş. Çocuklardan ikisinin Kobanêli” diye belirtildi.

Yaşananlara karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan kadın tutsaklar, Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde bulunan MLKP, TKP/ML ve PKK/PAJK dava tutsakları, kadınlara uygulanan işkenceyi protesto ettikleri ve çıplak arama işkencesine karşı kapı dövme eylemleri yaptıklarını söylediler.