Güven, DTK çalışmalarına da başladı

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Genel Kurul’da yemin ederek Meclis faaliyetlerine başlamasının ardından geldiği DTK çalışmalarına da başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı başlattığı açlık grevi eylemini, 200’üncü gününe girdiği 26 Mayıs’ta Öcalan’ın çağrısıyla sonlandıran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tedavi sürecinin ardından siyasi faaliyetlerine yeniden başladı.

İlk olarak 10 Temmuz’da Meclis Genel Kurulu’nda yemin ederek parlamento faaliyetlerine başlayan Güven, ardından Amed’e geldi. Güven, 31 Ocak 2018’de tutuklandıktan 1,5 yıl sonra Eşbaşkanı olduğu DTK’ye gitti.

Burada bir araya geldiği DTK Eşbaşkanlık Divanı üyelerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Güven, akabinde kuruma çalışmalarına dahil oldu.

AİLE ZİYARETLERİ

Güven, çalışmaları kapsamında ise ilk olarak 17 Temmuz günü, İmralı tecridini protesto etmek amacıyla tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde 17 Mart’ta gerçekleştirdiği fedai eylem ile şehit düşen Zülküf Gezen’in kentin Yeniköy Mezarlığı’ndaki kabrini ve ailesini ziyaret edecek.

18 Temmuz günü ise, tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde 21 Ağustos 2018’de yaşamını yitiren DTK Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Dilek Adsan’ın Batman’da bulunan ailesine taziye ziyaretinde bulunacak olan Güven, 23 Temmuz’dan itibaren İmralı tecridini protesto etmek amacıyla bulundukları cezaevlerinde fedai eylem yapan Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Medya Çınar, Yonca Akici, Siraç Yüksek ve Mahsum Pamay’ın ailelerine ziyaretler gerçekleştirecek.

Güven, bu ziyaretlerinin yanı sıra 24 Haziran genel seçimleri öncesinde Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP'li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından öldürülen Şenyaşar ailesi ile 20 Eylül 2018’de Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde yaşamını yitiren HDP Urfa eski Milletvekili İbrahim Ayhan’ın Siverek’te bulunan ailesine de taziye ziyarette bulunacak.