GÖRÜNTÜLÜ

Halfetili kadınlar Yeryüzü Sofrası'nda buluştu

KJA Halfeti Bileşenleri öncülüğünde Ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelen kadınlar, komünal olarak hazırladıkları Yeryüzü Sofrası'nda buluştu.

Urfa'nın Halfeti (Xelfetî) ilçesinde Kongreya Jınen Azad (KJA) Halfeti Bileşenleri öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Ramazan ayı vesilesiyle iftar saatinde düzenledikleri Yeryüzü Sofrası'nda buluştu. Yeryüzü Sofrası'na DBP Halfeti İlçe Eş Başkanı Afife Canpolat, Halfeti Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanları, HDP ve DBP'li yöneticiler ile çok sayıda kadın katıldı. İftar saati öncesinde kadınların dayanışarak komünal bir şekilde hazırladıkları yemekleri beraberlerinde getirdi. Ardından Yeryüzü Sofrası kuruldu. Kadınların ateşte doğal bir şekilde yöresel yemeklerini yapması dikkat çekti. Kadınların yanlarında çocuklarını da getirmesi ve çocukların neşeli halleri renkli görüntüler oluşturdu.

Sıcak ve renkli bir ortama sahne olan Yeryüzü Sofrası, ezanın okunmasıyla beraber kadınların barış dilekleri temennisinde bulunmasıyla başladı. İftarını açan kadınlara daha sonra kadınlar arası lokma ikramı yapıldı. Lokma ikramından sonra semaverde pişirilen çay ikramı yapıldı.

Program kadınların kadın özgürlük mücadelesine ilişkin yaptığı tartışmalar ve dayanışma mesajlarını dile getirmesi ile son buldu.