Hamburg’daki kadınlar CDU binasında eylem yaptı

Almanya’nın Hamburg kentinde Rojbin Kadın Meclisi üyesi kalabalık bir grup Alman hükümetinin Kürt politikasını protesto etmek amacıyla Leinpfad’da bulunan CDU binasında eylem yaptı.

Almanya’nın Hamburg kentinde Rojbin Kadın Meclisi üyesi kalabalık bir grup Alman hükümetinin Kürt politikasını protesto etmek amacıyla Leinpfad’da bulunan CDU binasında eylem yaptı. CDU eyalet teşkilatı müdürü Oliver Thiel ve yardımcısı Sören Niehaus ile görüşen kadınlar, yazılı bir açıklamayı sunarak Kürdistan’daki vahşet uygulamalarına dikkat çektiler.

AKP rejiminin başta Farqin olmak üzere birçok ilçede estirdiği terör sonucu her gün sivil insanların yaşamlarını yitirdiklerini ifade eden kadınlar, Almanya hükümetinin kendi çıkarları doğrultusunda buna onay verdiğini belirttiler. Alman başbakanı Angela Merkel’in 1 Kasım seçimlerinden önceki Türkiye gezisiyle Erdoğan iktidarı tarafından yürütülen savaş politikasını meşru kılma girişimi olarak değerlendiren kadın heyeti, Erdoğan’ın kendisi şuanda Avrupa’da yaşanan göçmen krizinden baş sorumlusu olanlardan birinin olduğunu belirtti.

Görüşmenin devamında Alman hükümetinin Kürtlere yönelik baskı politikasına da dikkat çekildi. 22 yıldır Almanya’daki PKK yasağıyla binlerce Kürdün kriminalize edildiği, Hamburg’da PKK’ye üyelik iddiasıyla tutuklu bulunanlardan Bedrettin Kavak’ın ömrünün 24 yılını Türkiye zindanlarında geçirdiğini ve en son iki gün önce Mustafa Çelik’in aynı iddiasıyla Bremen kentinde tutukladığını ifade eden kadınlar, Almanya hükümetinin Türkiye’nin savaş politikasına karşı tutum alması gerektiğini söylediler.

Rojbin Kadın Meclisi adına yazılan açıklamayı kabul eden CDU yetkilileri, kadınların talebi üzere açıklamayı hem Almanya hükümetine, hem de Hamburg’daki dış ilişkiler parti komisyonuna sunacaklarına dair söz verdiler.

Öte yandan, Farqin’e ses vermek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak ve Alman devletinin Kürt politikasını protesto etmek için Hamburg’da gerçekleştirilen eylemlikler kapsamında Kürdistanlılar yarın geniş bir platform tarafından Cumartesi günü düzenlenecek yürüyüşe hazırlanıyorlar. Saat 13.00’te Hauptbahnhof’tan başlayan yürüyüşe on binden fazla kişinin katılması bekleniyor.