Hamburg ve Münih’te ‘adalet ve aydınlık’ eylemi

Almanya’nın Hamburg ve Münih kentlerinde 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için ‘adalet ve aydınlık’ eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Hamburg ve Münih kentlerinde 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için ‘adalet ve aydınlık’ eylemi düzenlendi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde her ayın ilk Çarşamba gününde olduğu gibi 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te katledilen Kürt kadın devrimcileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için miting düzenlendi.

Altona semtinde düzenlenen mitingde Rojbin Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada, Paris’te işlenen katliamından bu yana iki buçuk yılın geçtiğine dikkat çekildi. Soruşturma sürecinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, taraflar eğer bir ay içerisinde itirazda bulunmazsa, savcı davanın başlama tarihini belirleyeceği belirtildi.

Açıklamayı okuyan Rojbin Kadın Meclisi temsilci devamında şöyle konuştu: ‘Şu anda Hamburg’da PKK’ye üyelik suçlamasıyla bir mahkeme devam etmektedir. Haftada iki kere duruşma günleri var. Bizler gidiyoruz, izliyoruz davayı. Daha önce aynı maddeden görülen davalarda olduğu gibi bu sefer de suç delili olarak hukuki olarak saçma sapan olaylar sunuluyor. Tutuklu bulunan arkadaş bir Newroz kutlamasına su getirtmiş, tanık olarak dinlenen polisin ‘tam hatırlamadığı’ konularla ilgili imza kampanyalarına katılmış ve benzeri. Ayrıca bir telefon konuşmasında, Paris cinayetini protesto etmek amacıyla düzenlenen mitingde kaç kişinin katılacağını tartışmış bir arkadaşıyla. Yani Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katilleri yargılanmadan önce cinayeti protesto edenler yargılanıyor. Avrupa’nın adaleti bu mu?’

Mitingin sonunda Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJKE) Türkiye Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Iğdır’da kendisini protesto eden kadınlara hakaret etmesine ilişkin yaptığı açıklama okundu. Açıklamadan sonra kadınlar son günlerde ‘Biz Kadın'lar, Erkek siyasete #‎SırtımızıDönüyoruz’ adı altında sosyal medyada yürütülen kampanyaya katılmak üzere dönerek kadın düşmanı Recep Tayip Erdoğan’ı protesto etti.

MÜNİH

Münih’te de “Suskunluğunuz ortaklığınızdandır” eylemi düzenledi. Eylemde Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğrafları taşındı. Almanca bildiriler okundu ve dağıtıldı. Sara Kadın Meclisi, YXK Münih, Ciwanên Azad ve Kürdistanlıların katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Paris katliamının üzerinden iki seneden fazla zaman geçtiği ve Fransa’nın suskunluğunu bozmasının suça iştirak ettiği ve bu durumun anlaşılır olmadığı belirtildi.

...