HDP İstanbul Kadın Meclisi ilan edildi

HDP İstanbul Kadın Meclisi’nin kuruluşu ilanında konuşan Yüksekdağ, "Ölümü reva gördükleri kadınların karşılarında çatır çatır siyaset yapmalarını hazmedemediler. Bize dokunamazlar dün olduğu gibi bugün de yanarlar" dedi.

HDP İstanbul Kadın Meclisi’nin kuruluşu ilan edildi. Etkinlikte bir konuşma yapan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, kadın özgürlük mücadelesinin zor durumlardan geçerek bugünlere geldiğine vurgu yaparak, "Ölümü reva gördükleri kadınların karşılarında çatır çatır siyaset yapmalarını hazmedemediler. Bize dokunamazlar dün olduğu gibi bugün de yanarlar" dedi.

HDP İstanbul Kadın Meclisi, "İrademize sahip çıkıyoruz. Kadın meclislerinde örgütleniyoruz" diyerek kuruluşunu Beyoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği etkinlik ile ilan etti. Etkinliğe, HDP İstanbul Milletvekilleri Hüda Kaya, Filiz Kerestecioğlu, Parti Meclis üyeleri, HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel, Kongreya Jinen Azad (KJA) SKM İstanbul İl Sözcüsü Pınar Türk, Suruç Aileleri İnisiyatifi, Barış Anneleri ve Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) üyeleri yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Etkinlik yapılan saygı duruşu ardından kadın mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından ilk konuşmayı HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel yaptı.

İstanbul'da ilan dilen Kadın Meclisi ile tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Güzel, "İstanbul'da yürüteceğimiz çalışmalar kadın mücadelesini büyütecektir. Kadın siyasetini dilini kullanmak siyasete aktif bir şekilde katılmak ve kadın dilini bu ortamlara taşımak zorundayız" diye konuştu.

KONCA: ÖRGÜTLENEREK TARİHİMİZİ YAZIYORUZ

Daha sonra konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Siirt Milletvekili Besime Konca, mücadele tarihinde her alanda direnen kadın gerçekliğinin söz konusu olduğunu söyleyerek, "Yazılmamış bir direnişin emekçileri olarak sokaklarda evlerde örgütlenerek belki de tarihimizi yazıyoruz. Yaşamını yitiren kadın arkadaşlarımızın yarım bıraktıklarını geleceğe taşımak açısından bu kuruluş çok önemli ve değerlidir" dedi.

YÜKSEKDAĞ: HER TARİH DÖNEMECİNDE KAZANAN KADINLAR OLDU

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ise, kadın özgürlük mücadelesinin çok zor dönemlerden geçerek bugünlere geldiğini söyledi. Var olan düzene itiraz eden kadınlar olarak yenilgiyi kabul etmediklerini belirten Yüksekdağ, "Her tarih dönemecinde kazanan kadınlar oldu. Belki adlarımız farklı ama isyanımız aynı. Bin yıllık kadın direnişini taşıyoruz. Bizler yaşamın siyasetin merkezinde bir güç haline geldik" dedi.

7 Haziran'da tarihin yönünü değiştiren hamlelerin kadın emeği ve başarısı olarak kaydolduğunu dile getiren Yüksekdağ, bugün ise bu kazanımın yok etmeye çalışıldığını söyledi. Vekiller olarak asıl güçlerini aldıkları yerlerin meclisler olduğunu ve Ankara meclisinden çok bu meclislere karşı sorumlu olduklarını dile getiren Yüksekdağ, kaldırılan dokunulmazlıklara ilişkin ise şunları söyledi: "HDP'nin Ankara'daki mecliste olmaması demek ömrü billah kötürüm kalması demektir. O hastalıklı halinden kurtulamaması demektir. Temiz siyasetten beslenmeye alışık değiller. Kimyaları bozuldu. İstanbul'da her yerde kadın kurtuluş mücadelesinde kadınlar var. Dokunamazlar çünkü dün olduğu gibi bugün de yanarlar. "

Yapılan konuşmalar ardından kadın meclisinin resmi kuruluşu ilan edilerek mecliste yer alan kadınlara rozet takıldı.

Etkinlik müzik dinletisi ile devam etti.