HDP: Kadın dayanışması Saray’dan büyüktür

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Genel Koordinasyonu, EŞ Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın evine ve ESP'li kadınlara dönük operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

HDP Kadın Meclisi, Yüksekdağ'ın evine ve ESP'li kadınlara dönük operasyonlara tepki göstererek, "Erdoğan faşist generallere özeniyor olabilir, ama ne önce ne sonra kadınlara dönük bu baskı politikalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Genel Koordinasyonu, EŞ Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın evine ve ESP'li kadınlara dönük operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, Yüksekdağ’ın İstanbul’daki evinin polislerce hukuksuz bir biçimde basılmasına tepki gösterilirken, "Aynı zamanda Van Milletvekilimiz olan Figen Yüksekdağ'ın evine operasyon düzenlenmesi, halkların iradesini temsil eden milletvekillerinin haklarına da bir saldırıdır. Bu hukuksuzlukla Eş Genel Başkanımız şahsında bizlere ve tüm kadınlara gözdağı verilmek istendiği açıktır. Saray ve AKP iktidarı bilmelidir ki; biz kadınları hiçbir hukuksuz uygulamayla, zor gücüyle, gözaltı ve tutuklama operasyonları ile sindiremezler. Figen Yüksekdağ’ın evine yapılan polis baskınını asla kabul etmiyor, sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz" denildi.

'İLK HEDEF KADINLAR!'

Öte yandan açıklamada, dün Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üye ve yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonda yine kadınların özel olarak hedef alındığı vurgulandı. "Gözaltına alınma kararı olanlar arasında bileşenimiz olan SKM’nin Genel Sözcüsü Fadime Çelebi de bulunmaktadır" diye belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Saray hukuku, en temel evrensel hukuk kurallarını dahi işletmeyerek toplumsal mücadele dinamiklerine gözdağı vermek, bizleri demokratik siyaset çizgisinin dışına itmek istemektedir. Bunu yaparken ilk hedefi de her zamanki gibi kadınlar olmaktadır!

Bizlere, Latin Amerika’daki faşist bir generalin “Önce kadınları vurun” talimatını hatırlatan bu zihniyet, nerede mücadele eden, Saray’ın hizasına uymayan, siyaset alanını erkeklere bırakmayan bir kadın görse, onu hedef tahtasına oturtmaktadır."

'SARAY'IN EMELLERİNİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ'

HDP Kadın Meclisi, açıklamasının sonunda ise şu mesajları verdi: "Boşuna uğraşıyorlar! Biz kadınlar ne direnmekten ne de siyasi çizgimizden taviz vermeyeceğiz. Kadınların birleşik mücadelesi ve dayanışması, Saray’ın emellerini boşa düşürecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan faşist generallere özeniyor olabilir, ama ne önce ne sonra kadınlara dönük bu baskı politikalarına izin vermeyeceğiz!"