HDP'li Acar: Devlet korunmasındaki kaç kadın öldürüldü?

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve 5 ay içerisinde 1134 kadının katledilmesi hakkında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soru önergesi verdi.

HDP Milletvekili Acar, Türkiye’de 5 ayda 1134 kadının katledilmesi ile ilgili soru önergesi verdi.    

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve 5 ay içerisinde 1134 kadının katledilmesi hakkında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soru önergesi verdi.

Acar önergesinde, "Geçtiğimiz beş yılda 1134 kadının erkekler tarafından öldürülmüş, binlerce kadın  fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalmıştır. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında şiddetin ve cinayetlerin önüne geçilmek istenmiş olsa da Kanunda bulunan eksiklikler ve Kanunun uygulanmasında yaşanan yetersizlikler nedeniyle hala birçok kadın katledilmekte, cinsel ve fiziksel şiddete uğramaktadır" diye kaydetti.

HÜKÜMETTEN YANIT BEKLEYEN SORULAR

HDP'li Acar, Bakan Bozdağ'dan şu sorularına yanıt istedi:

"6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kaç kadın koruma talebinde bulunmuştur? Kaçının koruma talebi reddedilmiş? Kaçı kabul edilmiştir?

Koruma talepleri ne kadar sürede kabul edilmiş ve sağlanmıştır?

Koruma talebinde bulunan kadınların yaş, eğitim, ekonomik ve medeni durumları nedir?

Devlet koruması altında olduğu halde kaç kadın şiddet görmüştür ve bu kadınlara şiddet gösteren kişilere verilen ceza ve uygulanan yaptırımlar nelerdir?

Koruma altında şiddet ve ölüm tehlikesi yaşayan kadınlar için daha sıkı güvenlik ve koruma önlemleri alınmış mıdır? Alınmış ise ne tür önlemler alınmıştır?

Devlet koruması altında olduğu halde kaç kadın öldürülmüştür?

Katledilen kadınların katillerine verilen cezalar nelerdir? Verilen cezalarda ne tür indirimler uygulanmıştır?"