HDP'li Aydoğan'a 20 ay hapis cezası

HDP'li Nursel Aydoğan'a 20 ay daha hapis cezası verildi.

Milletvekilliği düşürülen HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan'a 2012 yılında yaşamını yitiren HPG'li Oruç Ay için Maraş Elbistan'da düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle açılan dava kapsamında, "Örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla 20 ay hapis cezası verildi.

Maraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydoğan hakkında hazırladığı fezlekeyi iddianameye dönüştürdü. Maraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Aydoğan'ın "PKK propagandası yaptığı" iddia edildi.

Aydoğan'a verdiği cezayı ertelemeyen mahkeme, bunun gerekçesi için şu iddiada bulundu: "Sanığın suça meyilli kişiliği dikkate alındığında, hakkında verilen hapis cezasının ertelenmesi halinde bir daha suç işlemeyeceğine dair mahkememizde olumlu bir kanaat oluşmamasına nazaran sanık hakkında TCK 51. maddesinin uygulanmasına takdiren yer olmadığına..."

Avukatlar, gerekçeli karar açıklandıktan sonra yerel mahkemenin verdiği cezayı temyiz edecek.

İLK DEĞİL

HDP'li Nursel Aydoğan, 4 Kasım Darbesi kapsamında tutuklanmış ve ardından tahliye edilmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tahliye kararına karşı bir üst mahkemeye yaptığı itiraz üzerine Aydoğan'ın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Aydoğan'a 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verilmiş, kararın onanmasının ardından Aydoğan'ın vekilliği düşürülmüştü.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi de, Aydoğan'a "Örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla 10 ay hapis cezası vermişti.