GÖRÜNTÜLÜ

Irmak: Savaşı inşa eden erkek zihniyetidir

DTK Kadın Komisyonu Genel Kurulu’nda konuşan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, “Savaşı inşa eden erkek zihniyetidir. Biz kadınlar bu zihniyetin takipçisi olmayı reddediyoruz. Bu zihniyet değişmeden onurlu bir yaşam sürdüremeyiz” dedi.

DTK Kadın Komisyonu Genel Kurulu’nda konuşan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, “Savaşı inşa eden erkek zihniyetidir. Biz kadınlar bu zihniyetin takipçisi olmayı reddediyoruz. Bu zihniyet değişmeden onurlu bir yaşam sürdüremeyiz” dedi.

DTK Kadın Komisyonu Genel Kurulu delegelerinin ve DTK Eşbaşkanı Selma Irmak'ın da katılımıyla DTK binasında yapıldı. 

Kadın Komisyonu Genel Kurulunun açılış konuşmasına özgür ve demokratik yaşamın kadın eliyle inşa edileceğinin altını çizerek başlayan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, "Savaşı inşa eden erkek zihniyetidir. Biz kadınlar bu zihniyetin takipçisi olmayı reddediyoruz. Bu zihniyet değişmeden onurlu bir yaşam sürdüremeyiz" dedi. 

KATLİAM TALİMATINI DEVLET VERİYOR

Genelde Kürdistan özelde ise Silvan'da halkı hedef alan kesimlerin hesap vermeyeceklerini bildikleri için rahat bir şekilde hareket ettiklerini belirten Irmak şunları söyledi: "Bugün Kürdistan'daki özel harekat timleri, polisler ve askerler çocuk, kadın, yaşlı, genç ayrımı yapmadan sivil insanları katlediyorlar. Katliam talimatını üstlerinden alıyorlar. Üstleri ise bu talimatı devletten alıyor. Biz kadınlar bu katliamlar karşısında kesinlikle sesiz kalmayacağız. Katliamlara karşı kadın felsefesi ve yaklaşımıyla yaşamı savunacağız."

DEVLET TACİZİ VE TECAVÜZÜ MEŞRULAŞTIRIYOR

Kadınlara yönelik taciz ve tecavüz kültürünün devlet eliyle meşrulaştırıldığına vurgu yapan Irmak, "Taciz ve tecavüz yaşı 5'e kadar indi. Bugün kadınlar sadece dışarıda değil kendi evlerinde de taciz ve tecavüze uğruyorlar. Devlet bu durumu örtmek için kadınları evlere kapatıyor. Kadınların iradesini ve kimliğini yok sayıyor. Çocuklarımızı da bu şekilde yetiştirmeye çalışıyor. Biz çocuklarımızı devletin empoze ettiği zihniyetle yetiştirmeyeceğiz" diye konuştu.

TÜM KADINLAR AYNI SORUNLARI YAŞIYOR

Dünya üzerindeki bütün kadınların aynı sorunlarla karşılaştığını ve bu sorun temelinde yatan nedenin ayrımcılık olduğunu vurgulayan Irmak şöyle devam etti: "Avrupa'daki, Asya'daki, Afrika’daki kadınların sağlık, ekonomi, sosyal yaşam gibi sorunlarının ortadan kalmasının tek koşulu vardır o da ayrımcı zihniyeti ortadan kaldırmaktır."

ROJAVA DEVRİMİ KADIN DEVRİMİDİR

Rojava devriminin kadın devrimi olduğunu belirten Irmak, "Rojava devrimi tüm halkların zaferi ve yüz akı olmasına rağmen en çok kadınların devrimidir. Bugün kadınlar bunun öz güveniyle yaşamlarına devam ediyorlar" dedi.

SİLVAN'DA DA ZAFER BİZİM OLACAK

Şengal ve Kobanê'nin özgürlüklerine kavuştuğunu hatırlatan Irmak, "Umutsuzluğa katılmayacağız, biz çaresiz değiliz. Kobanê ve Şengal'de zafer kazandığımız gibi Silvan'da da zafer bizim olacak. Örgütlülük ve başkaldırı tek çaredir. Çizgimiz ve siyasetimiz direniş üzerine kuruludur" ifadelerini kullandı.

Başkanlık sistemine karşı olmadıklarını ifade eden Selma Irmak, "Biz herhangi bir sistem değişikliğine karşı değiliz. Tek şartımız var o da çok renkli ve sesli bir demokrasiyle öz yönetimi barındırmasıdır" dedi.

 

...