İstanbul’daki kadın buluşması başladı

Kadıköy’de KJA, HDK ve HDP kadın meclislerinin çağrısıyla "Darbelere karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz" mitingi başladı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Kongreya Jinên Azad (KJA) öncülüğünde Kadıköy İskele Meydan'ında "Darbelere karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz" sloganıyla düzenlenen kadın buluşması başladı.

Alanda toplanmaya başlayan yüzlerce kadın, platformdan çalınan ezgiler eşliğinde halay çekerek, alanı mor dövizler ile donattı. HDP İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya, Filiz Kerestecioğlu, Pervin Buldan, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit'in de katıldığı buluşmada alana "Darbelere karşı özgürlüğümüz savunuyoruz, darbeye hayır" yazılı pankartı asılırken, kadınlar "Tecride son", "Darbeye karşı sokağa eyleme özgürleşmeye", "Hurşit Külter nerede" ve "Dünya kadın mücadelesi ile değişecek" dövizlerini taşıyor.
Sık sık "Jin jiyan azadî" ve "Darbelere karşı özgürlük sokakta" sloganlarının yükseldiği alanda HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDK Eş sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit'in konuşması bekleniyor.