İsveç’te kadınlar Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü

İsveç’in Gävle şehrinde yaşayan Kürdistanlı kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Türk devletinin Kuzey Kürdistan’da Kürt yerleşim birimlerine yönelik saldırılarının durdurulması talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Warşin Kadın Komünü’nün çağrısı üzerine dün saat 13.00 sularında Södermalm Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar, yürüyüş kortejinin en önünde “Öcalan’a özgürlük, Kürt Halkına siyasi statü” pankartlarını taşıyarak Storatorget Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde PKK, KCK, PYD ve YPG/YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın resimlerini taşıyan kitle, yürüyüş süresince “Öcalan’a özgürlük”, “Faşist Erdoğan”, “Öcalan Halktır, halk biziz”. “Kanlı ellerinizi Kürdistan’dan çekin” gibi sloganlar attı.

Storatorget Meydanı’nda bir konuşma yapan Battal Batte, Türk devletinin Kuzey Kürdistan’da pek çok yerleşim birimini harabeye çevirdiğini, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a bir yılı aşkın süredir tecrit uygulandığını hatırlattıktan sonra, Önderi özgür olmayan bir halkın özgür olmayacanı vurguladı ve Öcalan’ın hemen serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.

Şehit Aileleri Birliği’nden Vecdin Batte, Şehitlerin Kürt Özgürlük Mücadelesi ve Kürt Halkı için taşıdıkları öneme değindikten sonra ”Devrim yakındır. Kurtuluşa zahmetsiz ve kayıpsız varmamız Öcalan’ın ideolojisine sıkı sıkıya bağlı olmamızdan geçiyor. Konuşma zamanı değil Başkanın ideolojisinin etrafında toplanıp çalışma zamanı” şeklinde konuştu.

Sol Parti adına bir konuşma yapan Sandra Söderqvist, Kuzey Kürdistan’da Kürt Halkının Türk devletinin ağır saldırıları altında bulunduğu koşullarda enternasyonalist dayanışmanın her zamandan daha gerekli olduğuna dikkat çekti ve bunun gerçekleştirmek içinde Gävle’de yakında “Kürdistan Dayanışma Komitesi” kuracaklarını söyledi.

PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkarımasını isteyen Söderqvist, İsveç’teki sivil toplum örgütlerine Bakur ve Rojava’da direnen Kürtlerle dayanışmayı yükseltmeleri çağrısında bulundu.

Gösteride, Kürdistanlılar ve dostlarına yakında Gävle ilinde gerçekleştirilecek çadır eylemi ile 17 Temmuz günü yapılacak olan Rojava’yla dayanışma gecesine katılmaları çağrısı yapıldı.