İzmir Emniyeti: Her tarafta HDP çalışmasını görüyoruz

Hacay Yılmaz, seçim mitingi için emniyete görüşmeye gittiklerinde “Onlar bile itiraf etmek zorunda kaldı. Bize 'Her tarafta sizleri görüyoruz. Bütün çalışmalarda sizler varsınız’ dediler ” diye konuştu.

Hacay Yılmaz, seçim mitingi için emniyete görüşmeye gittiklerinde “Onlar bile itiraf etmek zorunda kaldı. Bize 'Her tarafta sizleri görüyoruz. Bütün çalışmalarda sizler varsınız’ dediler ” diye konuştu.

HDP İzmir İl yöneticisi ve Seçim Teknik Komisyon Koordinatörü Hacay Yılmaz, İzmir'deki seçim çalışmalarını ve 7 Haziran için yapılan hazırlıklara ilişkin ANF'ye bilgi verdi.

İzmir'de çok yoğun bir seçim gündeminin olduğunun altını çizen Yılmaz, "Bizim dışımızdaki yorumcular şöyle diyorlar: İzmir'de iki parti çalışıyor. Hatta tek parti çalışıyor. Bu da HDP'dir. Seçim mitingi için emniyetle görüşmeye gittiğimizde, onlar bile itiraf etmek zorunda kaldı. Bize 'Her tarafta sizleri görüyoruz. Bütün çalışmalarda sizler varsınız' dediler. Onların raporlarında çok yoğun çalışıyoruz diye geçiyor. Biz İzmir'in her köşesinde, her evinde seçim çalışması yapıyoruz" dedi.

'MİLYONLARCA EL İLANI DAĞITTIK'

Teknik komisyon olarak çok sayıda el ilanı dağıttıklarını anlatan Yılmaz, yaptıkları işleri rakamlar olarak şöyle aktardı: "2 milyon civarında el ilanı ve broşür dağıttık. Aynı zamanda HDP İzmir İl Örgütü olarak eşbaşkanlarımızın mektuplarını bastırdık. Tek tek yurttaşların evleri tespit edildi. Yüz elli bin mektup evlere gönderildi. Yirmi bin civarında da 'Bizler Meclise' stikırları İzmir'in dört bir yanına yapıştırdık. Şu an İzmir'in değişik semtlerinde 67 seçim büromuz ve 25 anons aracımız var. Seçim faaliyeti yürütmeye devam ediyoruz."

'SEÇMENLERİN DOĞRUDAN EVLERİNE ULAŞTIK’

Sandık bazlı çalışmalarının 7 Haziran gününe kadar devam edeceğini anlatan Yılmaz, seçmenlerin isimlerini çıkararak, doğrudan evlerine ulaştıklarını ifade etti. 7 Haziran günü bütün ilçelerde sandıklarda müşahitlerinin olacağı bilgisini paylaşan Yılmaz, "Doğrudan sandıklar açıldığı zaman il örgütlerimize aktarılacak şekilde düzenlemeler yaptık. Biz biliyoruz ki, sadece çalışmak ve oy vermek yetmiyor. Oylarımıza da sahip çıkmalıyız" dedi.

'OYLARA SAHİP ÇIKALIM'

İzmir'deki seçmelere çağrı yapan Yılmaz şunları belirtti: "İzmir'de seçmelerin yoğun bir ilgisi vardı. Bu ilginin sandığa yansımasını istiyoruz. İnanıyoruz ki bu ilgi sandıklara yansıtıldığı zaman, kesinlikle barajın aşmış durumdayız. Oylarına sahip çıkmalılar. Biz barajı geçmiş bir partiyiz. Bu saatten sonra yapabilecekleri tek şey hile olacak. Biz de sandıklarımıza sahip çıkmaya kararlıyız."