Jinen Ciwanên Azad’dan anket çalışması

Jınen Cıwanên Azad üyeleri kapitalist sistemin kirli yüzünü ve genç kadınlara dönük gerçekleştirilen taciz, tecavüz, şiddet, uyuşturucu gibi kirli dayatmaları deşifre etmek için anket uygulaması başlattı.

Jınen Cıwanên Azad üyeleri kapitalist sistemin kirli yüzünü ve genç kadınlara dönük gerçekleştirilen taciz, tecavüz, şiddet, uyuşturucu gibi kirli dayatmaları deşifre etmek için anket uygulaması başlattı.

Yazılı bir açıklama yapan Jinen Ciwanên Azad, iki haftadır başlattıkları anketin amacının sistem içerisinde her türlü kirli yaşama maruz bırakılan genç kadınların yaşamı ve bu kirli sistemi deşifre etmek olduğunu kaydetti.

Açıklamada kapitalist sistemin geçmişten bu yana devamlı bir savaş içerisinde, insanları etkisiz hale getirmenin ve iktidarını devam ettirmenin peşinde olduğuna dikkat çekildi. Bu yüzden yoğunluklu olarak karşısındaki gücü bitirmenin, yok etmenin çabası içerisine girdiği de kaydedilen açıklamada, “Tabi ki geçmişten bu yana savaş tekniklerini sürekli çirkinleştirip, genişleterek günümüze kadar getirmiştir. Her geçen gün daha da artan bu kirli politikalar özellikle toplumda öncü güç olan gençlik ve kadına dönük geliştirilmektedir.

Bugün de birçok farklı koldan yürütülen bu savaş inanılmaz bir boyuta taşmıştır. Toplumsal ahlak hedef alınmış ahlaki ve politik toplumun öncü gücü olan genç kadınlar hedef alınmıştır. Gençliğin toplumda öncü güç oluşu dinamikliği, mücadeleci, direnişçi ve radikal tarzı kapitalist sistem üzerinde bir tehdit oluşturmuştur. Bu tehdit altında iktidarını devam ettiremeyeceğini düşünen kapitalist sistem çeşitli yol ve yöntemlerle gençliği etkisizleştirip bitirmek için var gücünü kullanmaktadır. Kaderci bir anlayışla gençliği mücadele etmeden ve azimden yoksun bırakmışlardır. Daha sonrasında bunun da etkisiyle sigara, alkol ve en son da uyuşturucuyu gençliğin içerisinde yaymıştır. Sorunları çözen bir gençlik yerine sigara, alkol ve uyuşturucu ile kendini avutan bir gençlik yaratmak istemektedir” denildi.

Avrupa’da örgütlü olan Jinen Ciwanên Azad üyelerinin kapitalist sistemin kirli yüzünü, genç kadınlara yönelik gerçekleştirilen taciz, tecavüz, şiddet, uyuşturucu gibi kirli dayatmaları deşifre etmek için bir anket uygulaması başlattığı da açıklamada kaydedildi.

Anket çalışmasında genç kadınların toplum içerisinde yaşadıklarını anlattığı da belirtilen açıklamada, “Görüşmelerde anket yapılan kadınların isimleri gizli tutularak gerçekleştirilmiştir. Yapılan anket bir ay daha devam edecek” denildi.