Jinên Ciwanên Azad hesap sormaya çağırdı

Tevgera Jinên Ciwanên Azad, genç kadınları Şirin Elem Huli, Zeynep Celaliyan, Reyhaneh Jabbari ve Ferinaz Xosrawani’lerin hesabını sormak çağırdı.

Tevgera Jinên Ciwanên Azad, genç kadınları Şirin Elem Huli, Zeynep Celaliyan, Reyhaneh Jabbari ve Ferinaz Xosrawani’lerin  hesabını sormak çağırdı.

Tevgera Jinên Ciwanên Azad, Ferinaz Xosrawani‘nin İran istihbarat teşkilatı İtlaat elemanlarının tecavüzünden kurtulmak için intihar etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kadına yönelik uygulanan şiddet, kıyım, katliam, taciz ve tecavüz politikalarına her geçen gün yenilerinin eklendiğini belirten Jinen Cıwanen Azad, İran rejiminin kadının gücü ve iradesi karşısında bir kez daha yerle bir edildiğini dile getirdi.

Açıklamada devamla şunlar dile getirildi:

“Bizler Kuzey, Güney, Doğu ve Rojava Kürdistanı başta olmak üzere dünyanın her yerinde yaşayan genç kadınlar olarak kadına dönük yapılan bu politikalara karşı direnişimizi ve örgütlülüğümüzü yükselterek egemen devlet zihiyetleri uçurumlardan, evlerin damlarından ve bir bütünen yaşamdan atarak özgür kadınla özgür yaşamı inşa edeceğiz. 

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTME SÖZÜNÜ VERİYORUZ‘

Ahlaki ve politik toplumu köreltmek isteyen zihniyete karşı Güney Kürdistan’da  Beritanlar, Dersim’de Besêlerden gelen kültür ile bugün Mahabad’da Ferinaz Xosrawani, kadının direniş kültürünün devam ettiğini kanıtlamıştır. İştarlardan öz savunma kültürünü alan bu kadınlar direnişe devam edecektir. Bu saldırı aynı zamanda kadın öncülüğünde yapılacak devrimden kaygılanan İran devletinin gerçek  yüzünü de açığa çıkarmıştır. Kadını köleleştiren, yaşam içerisinde silikleştiren, erkek egemen zihniyetin ilk hedefi kadının özünü yok etmek olmuştur. Kadın şahsında savaş yürüten İran devletini Jinen Ciwanen Azad olarak kınıyoruz ve mücadeleyi yükseltmenin sözünü veriyoruz. 

Avrupa‘da ve dünyanın dört bir yanında yaşayan kadınlar ve genç kadınlar olarak  Şirin Elem Hulilerin, Zeynep Celaliyan‘ların, Reyhaneh Jabbari’lerin ve Ferinaz Xosrawani’lerin  hesabını sormak için genç kadınları alanlara seslerini ateşle yakılanların sesine, idam sehpalarında özgürlüğü haykıran seslere ses katamaya çağırıyoruz. Kapitalizmi yaşama ve yaşatma şiarını böylece pratikleştirip hiçbir kadının taciz, tecavüz ve şiddet ile karşı karşıya kalmayacağının mücadelesine çağırıyoruz.“