Kadın buluşması: Tecridi kırmak bizim elimizde

İstanbul'da yapılan kadın buluşmasında, örgütlü mücadeleyi büyütme vurgusu yapılarak, "Tecridi kırmak bizim elimizde" mesajı verildi.

KADIN BULUŞMASI

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecride karşı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağcılar İlçe Örgütü binasında kadın buluşması düzenledi. Sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kadın buluşmaya katıldı.

Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Güler Buğday, Türkiye'nin Güney Kurdistan'a dönük işgal saldırılarına tepki gösterdi. Güler Buğday, "Bugün Abdullah Öcalan'ın tecrit altına alınması aynı zamanda cezaevinde bulunan çocuklarımızın da tecrit altına alınması demektir. Tecrit politikalarına karşı mücadele etmek her annenin sorumluluğudur. Biz de bu mücadeleyi sürmekte kararlıyız. İktidar bugün annelerden çok kokuyor çünkü annelerin mücadelesi aynı zamanda toplumun da mücadelesi demektir. Bu savaşı durduracak kişiler biz anneleriz" dedi.

DEM Parti Wan Milletvekili Gülderen Varlı, "Kürtler yıllardır soykırım ve göçertme politikalarında karşı varlık ve yokluk mücadelesi veriyor. Uzun bir süredir PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde mutlak bir tecrit var. Ama bu tecrit sadece Sayın Öcalan üzerinde değil, bütün cezaevlerine yayılmıştır. Cezaevlerinde tutsaklara ölüm ve kölelik dayatılıyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de bu tecrit politikalarını ve köleliği reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tecridin cezaevlerinin yanı sıra tüm topluma sirayet eden bir noktaya geldiğini söyleyen Varlı, "Bu ülkede her gün bir kadın katlediliyor. Şiddet, taciz, tecavüzün çoğalmasının nedeni tecrit politikalarıdır. Bu yüzden mücadeleyi yükselterek, tecridi kırmak bizim elimizde” dedi.

Kadınların tecrit politikalarına karşı her alanda mücadeleye etmeyi sürdüreceğini vurgulayan Varlı, şöyle devam etti: "Bu ülkede binlerce insan adalet arıyor ama kimse adaleti bulamıyor. Bu konuda en iyi örnek Emine Şenyaşar'dır. Emine Şenyaşar ‘Ben bu zulmü kabul etmiyorum ve adalet istiyorum’ dedi. Bu anlamda özgürlük mücadelesini yürüten annelere büyük bir sorumluluk düşüyor. Daha çok bir araya gelmek ve örgütlenmek tecrit politikalarında verilecek en iyi yanıttır. Özel savaş politikalarıyla bizim moralimizi bozmak istiyorlar.  Bugün Kürdistan'da yürütülen kirli savaş politikalarıyla  halkları birbirine düşman etmek istiyorlar. Ama bu politikalara karşı boyun eğmeyeceğiz ve diz çökmeyeceğiz."
Buluşma, Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçılarının sahne almasıyla tamamlandı.