‘Kadın kırımına karşı her alanda örgütlenelim‘

Wuppertal Viyan Kadın Meclisi, Courage, SKP, MLPD, IG-Metaller, Karawane, Göçmen Kadınların birlikte organize ettikleri ‘Kadın kırımına karşı her alanda örgütlenelim‘ paneli Almanya’nın Wuppertal kentindeki Demokratik Toplum Merkezi‘nde yapıldı.

Üç ana başlık altında gerçekleştirilen panelde, Rojava‘daki kadın özgürlük  savasçıları, göçmen kadınların durumu ve 2016 yılında yapılacak olan Dünya Kadın Konferansı ele alındı.  Panelde Karawane adına söz alan Gülay Göcmen, kadınların yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek yasamın her alanında kadınların mücadele etmek zorunda kaldığını dile getirdi.  Göçmen, “Kadınlar ister cephede savaşarak mücadele etsin isterse yaşama tutunmak icin mücadele etsinler, eğer  örgütlenme bilinci ile hareket ederlerse her yerde başarırlar“ dedi. 

CENI Kadın Barış Bürosu adına söz alan Songül Talay da, Kobanê direnişine ve Rojava‘daki kadın devrimine vurgu yaparak , hiçbir kazanımın kendiliğinden gelismediğini bugünlere gelebilmek için muazzam direniş örneklerinin sergilendiğini söyledi. Talay, bütün bunların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan‘ın öğretileri ile gerçekleştiğine dikkkat çekti. Talay, Kürt kadınlarının vermis oldukları mücadeleyi sadece kendilerine mal etmediklerini evrensel bir bütünselliğe erişerek tüm dünya kadınları için bir umut ışığı olmayı başardıklarini belirtti. Şengal‘de yaşanan vahşetin altını çizen Talay, “Biz kadınlar barbarlık ordusu olan DAIŞ‘ten hesap soruyoruz ve sormaya da devam edecegiz“ dedi. 

Courage adına konuşan  yapılan konuşmada da 2016 yılında Napel‘de yapılacak olan Dünya Kadın Konferansı‘nın önemine değinildi.  Dünya Kadın Konferansı‘nın tüm dünya kadınlarının ortak iradesi ve öz örgütlülüğü olduğu belirtildi.

Panel Hozan Sosin’ın müzik dinletisi ile sona erdi.

Etkinlikte elde edilen gelirin Dünya Kadın Konferansı’na aktarılacağı ifade edildi.

 

...