Kadın komutanların Raqqa’ya dönüşü…

Cihan Şêx Ehmed ve Klara Raqqa, yıllar sonra savaş komutanları olarak Raqqa’ya geri döndüler.

Raqqa’yı özgürleştirme operasyonunda çok sayıda kadın savaşçı yer alıyor. Savaş cephesinin en ön mevzilerinde olan kadın savaşçılar, DAİŞ’i kalbinden vurmaya devam ediyorlar.

Demokratik Suriye Güçleri-QSD’nin kadın komutanları, Raqqa’yi özgürleştirme operasyonunda atılan her adıma öncülük ediyorlar.

Kendileri de Raqqalı olan Demokratik Suriye Güçleri-QSD komutanlarından Klara Raqqa ve Fırat’ın Gazabı Hamlesi sözcüsü Cihan Şêx Ehmed, Raqqa’yı özgürleştirme operasyonu kapsamında sürekli hareket halindeler.

YPJ Basın Merkezi tarafından yayınlanan görüntülerde, Kadın komutanlar cephedeki savaşçıları ziyaret ederek operasyonu anı anına takip ediyor.

Raqqa’da doğup büyüyen ve daha sonra YPJ’ye katılan Cihan Şex Ehmed ve Klara Raqqa, savaşçıları ziyaret ettikten sonra şehri dolaşıp sivillerle bir araya geliyorlar.

Her iki komutan daha sonra haritadan doğup büyüdükleri evleri arıyorlar.

Raqqa’yı özgürleştirme operasyonu bütün dünya için çok önemli ancak binlerce Kürt gibi DAİŞ zulmünden dolayı Raqqa’dan Rojava’nın diğer kentlerine göç etmek zorunda kalan ve bugün komutan ve savaşçı olarak bu şehre geri dönen kadınlar için çok daha anlamlı.