GÖRÜNTÜLÜ

‘Kadın üzerinden insanlığa bir saldırı var’

HPG gerillaları 25 Kasım’a ilişkin ANF’ye konuşan gerillalar, “Kadın şahsında insanlık üzerinde bir saldırı var. Biz bu saldırılara ‘artık yeter’ diyoruz” dedi.

HPG gerillaları 25 Kasım’a ilişkin ANF’ye konuşan gerillalar, “Kadın şahsında insanlık üzerinde bir saldırı var. Biz bu saldırılara ‘artık yeter’ diyoruz” dedi.

HAMZA GEWDA: Kadın hakikatı karanlıkta olduğu sürece saldırılar olacak. Çünkü kadınlar üzerinde olumsuz anlamda büyük oluşumlar var. Bunun için sorunların eğitim ile çözülmesi gerekir. Herkes kadının bir yaşam akışı olduğu temelinde hareket ederse, kadın üzerindeki bu şiddet yavaş yavaş sona erecek. Bu bir günde olacak bir şey değil. Bir protestoyla çözülecek bir sorun değil. Kadın esaslı derin bir eğitim gerekli. Her kesin bir çaba içine girip kadın hakikatini anlaması gerekir. Bu esaslar üzerinde mücadele etmesi gerekir.    

NÛRHAK: Bugün vesilesiyle kadınlar üzerindeki vahşi ve barbar saldırıları kınıyoruz. Kadın şahsında insanlık üzerinde bir saldırı var. Biz bu saldırılara ‘artık yeter’ diyoruz. Önder Apo ‘Ben halkımın mahkumiyetini yaşıyorum’ dedi. Özünde Önder Apo kadın mahkumiyetini yaşıyor, insanlığın mahkumiyetini yaşıyor. Bugün vesilesiyle Önder Apo’nun yaşadığı mahkumiyete artık yeter, kadınlar üzerindeki şiddete yeter ve kadınlar şahsında insanlık üzerindeki saldırılara yeter artık. 

CIWAN ROJHILAT: Ortadoğu’da en çok İran ve Güney Kürdistan’da kadınlar üzerinde şiddet uygulanıyor. İran’da kadınlar üzerindeki şiddet daha çok din üzerinden uygulanıyor. İran’da katledilen, recm edilen kadınlar bir gerçeği toplumsal bir gerçeği ifade ediyor. Bu bir isyanı,  özgür insan gerçeğine yaklaşımı ifade ediyor. Özgürlüğe yaklaşan toplum gerçeğini ifade ediyor. Bunları gören İran devleti kadın şahsında katliamlar uyguluyor. Buna karşı mücadele gerekir. Sadece ‘artık yeter’ demekle sonuç alınmaz. Mücadele yükseldikçe sonuç alınır. 

Bugün kadınlar üzerinde uygulanan şiddet insanlık ve özgür topluma karşı yapılıyor. Kadın geleceği gerçekte insanlığın ve toplumsallığın geleceğidir.