Kadına şiddete karşı Dortmund’da miting

25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddet Günü etkinlikleri çerçevesinde Almanya’nın Dortmund şehrinde bir grup kadın bir araya gelerek bir miting gerçekleştirdi.

TJKE Meclisleri öncülüğünde 16 kadın kurumu temsilcilerinin katılım sağladığı mitingde CENI Kadın Barış Bürosu tarafından hazırlanan bildiri okundu. Tüm kadın kurumlarının 25 Kasım mesajları sunduğu etkinlikte yapılan konuşmalarda AKP ve DAİŞ zihniyetinin Kürdistan’da her gün yeni bir sokağa çıkma yasağı, OHAL kanunları uygulayarak katliamlar gerçekleştirdi ifade edildi. Bu zihniyetin önünün alınmaması durumunda büyük felaketlere yol açacağı ifade edilirken böyle bir dönemde kadın bilinci ve örgütlülüğünün büyük önem taşıdığı kaydedildi. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki izolasyonun Öcalan’ın kadın özgülüğü ve halkların öz iradesine dayanan bir sistemi savunması olduğu da kaydedilirken, tecrit insanlık dışı bir politika olarak nitelendirildi.

“Ekin Wan – Kevser Ertürk Onurumuzdur” şiarıyla gerçekleştirilen eylemde “Özgürlüğümüzün teminatı öz savunmadır” pankartı taşındı.

Eylem “Biji Berxwedana Nisebin ê” ve “Jin Jiyan Azadi” sloganlarıyla son buldu. 

...