GÖRÜNTÜLÜ

Kadınlar Köln'de barışı haykırdı

Köln'de bi grup kadın Ankara ve Kürdistan'da yaşanan saldırıları kınamak için beyaz tülbent takarak Dom Meydanı'nda barışı haykırdı.

Köln'de bi grup kadın Ankara ve Kürdistan'da yaşanan saldırıları kınamak için beyaz tülbent takarak Dom Meydanı'nda barışı haykırdı. Yağmura rağmen eylemlerini sürdüren kadınlar, “her ne olursa olsun barışı vurgulamaya devam edeceğiz“ mesajını verdiler.

Günlerdir eylemde olan Kürt kadınları, dün akşam yine alanlara çıkarak Ankara saldırısını kınadı. Eylemde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 'Biz kadınlar savaşa hayır diyoruz' şiarıyla yapılan  eylemde sık sık 'jin jiyan azadi' sloganları atıldı.

'BARIŞTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Eylemde yapılan konuşmalarda şunlar ifade edildi: “Biz Köln'de yaşayan kadınlar olarak dilimiz, bayrağımız ve görüşlerimiz ne olursa olsun barışı ve silahların susmasını talep ediyoruz. Herkes bilmeli ki, biz asla barıştan vazgeçmeyeceğiz, savaşı istiyenlere de izin vermeyeceğiz“ dedi.

Her Cuma saat 19:00 da başlayacak ve 20:00'ye kadar sürecek olan eylemde, kadınlar, beyaz tülbent takarak barışa vurgu yapacak.