Kadınlara, HDP’ye üye olma, örgütlenme çağrısı

HDP Kadın İl Eşbaşkanları toplantısının sonuç bildirgesinde HDP'nin bir kadın partisi olduğu belirtildi.

HDP Kadın İl Eşbaşkanları toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, HDP'nin bir kadın partisi olduğu belirtilerek, "Umudun ve kadın gücünün büyütülmesi için tüm kadınları HDP'ye üye olmaya ve kadın meclislerinde örgütlenmeye çağırmaya devam edeceğiz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kadın il eş başkanlarının 19 Haziran'da Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ başkanlığında gerçekleştirdiği toplantının sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede, Kürdistan'daki özyönetim direnişlerini kıramayan iktidarın ülkenin batısında da örgütledikleri sivil faşist güçlerle kadınların yaşam alanlarına yönelik müdahaleyi hızlandırdığı ifade edilerek, "Farklı halklara, inançlara, dillere, mezheplere, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerine yönelik tahammülsüzlük kendini şiddet olarak ifade etmeye devam ederken bunlardan en fazla etkilenen gruplardan biri de kadınlar olmaktadır. Bu darbe rejimi muhafazakar ve neoliberal hırslarla, kadınların bedenleri ve yaşamlarına dair kendi kararlarını vermelerini engellemeye çalışırken, kadınlar arasında sözde ayrılıklar ve hiyerarşiler oluşturmaya, kadınları anne-anne olmayan, eksik yarım-tam, evli-bekar, boşanmış dul olarak etiketlemektedir. Üstelik, bu darbe rejiminin kadın düşmanlığı sözle, söylemle sınırlı kalmamakta; yasa, politika ve uygulamalarla kadın bedeni üzerinden toplumu dizayn etmenin yollarını aramaktadır" denildi. 

AKP iktidarının talan politikasıyla yıktığı kentlerin kadınların da öncülüğünde yaşamın yeniden inşa edileceğinin belirtildiği bildirgede, "Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak, İdil, Silopi, Hakkari, Yüksekova'da her yıkılmış binayı yeni yaşamın ve kadın iradesinin harcıyla yeniden kuruyoruz. Kadın Meclisimizin iradesiyle kurduğumuz kadın heyetlerinin dayanışma ziyaretlerini, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı vesilesiyle yeni bir kucaklaşmaya dönüştürecek, ülkenin her yerinden kadınlarla birlikte yıkılan kentlerdeki halkımızla buluşmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

"Kadınlara yönelik saldırılar, artık bir cins kırıma dönüşmüş durumdadır" denilen bildirgede, Çilem Doğan'ın şahsında öz savunma hakkını kullanan tüm kadınların onurlu duruşunun kadınlar için umut olduğu ifade edildi. 

Bildirgede, HDP'nin bir kadın partisi olduğu vurgusu yapılarak, "Umudun ve kadın gücünün büyütülmesi için tüm kadınları HDP'ye üye olmaya ve kadın meclislerinde örgütlenmeye çağırmaya devam edeceğiz. HDP'li kadınlar olarak, sistemin her türlü engelleyici ve kadını aşağılayan, geriye iten politikalarına karşı duracağımızı; başta dokunulmazlıklar olmak üzere Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ ve milletvekillerimiz şahsında kadın irademize yönelik her türlü baskı ve engellemeye karşı direnme hakkımızı kullanacağımızı ve bunun için alanları terk etmeyeceğimizi duyuruyoruz" diye kaydedildi.