Karlsdat ve Dresden’de Ferinaz için eylem

İsveç’in Karlstad ilinde yaşayan Kürdistanlılar, İran ve Doğu Kürdistan’da kadın, Kürt ve muhaliflere yönelik baskı, saldırı ve idamları protesto etmek ve Mahabat’ta ayağa kalkan Kürt halkı ile dayanışmak için bir bilgilendirme çadırı kurdu.

İsveç’in Karlstad ilinde yaşayan Kürdistanlılar, İran ve Doğu Kürdistan’da kadın, Kürt ve muhaliflere yönelik baskı, saldırı ve idamları protesto etmek ve Mahabat’ta ayağa kalkan Kürt halkı ile dayanışmak için bir bilgilendirme çadırı kurdu. Almanya’nın Dresden kentinde ise Ferinaz Xosrawanî’ye yapılan saldırı bir miting ile protesto edildi.

İl merkeziiindeki Storatorget Merydanı’nında kurdukları çadıra PJAK, KJAR bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, tecavüzden kurtulmak için çalıştığı otelin 4. katından atlayarak yaşamını yitiren Ferinaz Xosrawanî’nin resimlerini asan Kürdistanlılar, İran rejiminin Kürtlere ve muhaliflere yönelik baskı ve saldırılarını teşhir eden bildiriler dağıttılar.

PJAK ve KJAR tarafından örgütlenen eyleme yerel basın ve İsveç Devlet Radyosu da yer verdi. Eyleme katılan genç kadınlardan Vivan Alipour, İsveç Devlet Radyosu’na eylemi Mahabat ve Rojava’da mücadele eden ve direnen kadınlara dikkat çekmek amacıyla yaptığını söyledikten sonra, “Biz Ortadoğu’da saldırıya uğrayanların ve kendilerini savunanların saflarında yer alıyoruz. Kadınlara yönelen sistematik baskı ve saldırılarla mücadele ediyoruz” dedi.

DRESDEN

Öte yandan Almanya’nın Dresden kentinde ise, Ferinaz Xosrawani’nin yaşamını yitirmesi protesto edildi. Dr. Külzring Alstdadt’ta yapılan mitinge Kürt Kadın İnisiyatifi ve Dresden Demokratik Toplum Merkezi tarafından ortaklaşa organize edildi. Alman sol grupları Außer Kontrolle ve mülteci hareketi tarafından da desteklenen eylemde KJAR’ın açıklaması Almanca ve Kürtçe okundu. Alman sol örgütlerden ve İranlı bir aktivist yaptığı konuşmalarda İran rejiminin kadın düşmanlığını kınadı.

Eylem boyunca sık sık, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji berxwedana Rojhilat, “İran devletinin terörünü kınıyoruz” sloganları atıldı.

...