'Katleden devlettir, unutturmayacağız'

AKA-DER'li kadınlar, Ankara katliamının 40'ıncı günü vesilesiyle patlamanın yaşandığı garın önünde yaşamını yitirenleri andı.

 AKA-DER'li kadınlar Ankara Tren Garı'nda bir araya gelerek katliamda yaşamını yitirenleri andı.  Kadınlar "Sen istersen olur barış, istersen çiçeklenir. Katleden devlettir. Unutturmayacağız" pankartı açtı.

Katliamın 40'ıncı günü vesilesiyle patlamanın yaşandığı 10:04'de saygı duruşunda bulunan kadınlar "Katil devlet hesap verecek", "Kadınların öfkesi katilleri boğacak" sloganlarını attı. Kadınlar açına açıklama yapan AKA-DER üyesi Aliye Özkan, YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) cansız bedenine işkence eden ve Dilek Doğan'ı evinde katledenlerin 10 Ekim katliamının sorumlu olduklarını kaydetti. Özkan, Ankara, Suruç, Diyarbakır, Silvan, Cizre ve Nusaybin dahil hiçbir katliamı unutmayacaklarını dile getirdi. 

Özkan, "Ankara Garı, bu meydan gördü rengarenk gülüşleri, kaç yıllık kocaman duvarlar duydu seslerimizi, bu asfaltlar halay çekenlerin adımlarına şahit oldu. Yine bu meydan parçalanan bedenlerimizi, çığlıklarımızı duydu. Halay çeken adımlarımızın üzerine daha çok ölelim diye sıkılan gazları gördü. Biz gördük her şeyi"  diye konuştu.

Anma etkinliği AKA-DER üyesi Bilge Boztepe'nin Gülten Akın'a ait " Küçük Kızın Türküsü" şiirini okumasıyla sona erdi.